Hírek

2008.08.18. 02:28

Szép erdőben áll a Szent Ilona-kápolna

Gyöngyösfalu (nm) - Újabb imahellyel gazdagodott Vas megye. Szőnye József nagyvállalkozó édesanyja emlékére kápolnát építtetett, amelyet szombaton szentelt fel dr. Veres András püspök.

Némethy Mária

- A világ, amelyben élünk, az anyai hivatást lealacsonyítja, ezért is csodálatos, hogy a kápolna építtetője ily módon is megörökíti, őrzi édesanyja emlékét - hallottuk a megyés főpásztortól, aki a protokolláris vendégekkel együtt a liget kisvasútján érkezett a kápolnához.

Szőnye József családjáról, gyermekeiről, elhatározásának születéséről is szólt:

- Hálát adok az Istennek, hogy segített tervem megvalósításában. Köszönöm mindenkinek, de legelsősorban a kétkezi munkásoknak, akik segítették az építkezést. Szüleimtől kaptam az erős hitet, kitartást. Édesanyám a minden volt. Emberséget, szeretetet adott, s szeretném, ha a kápolnába eljövők éreznék: földi tevékenységünk eszköz valami nemes cél szolgálatában.

Az egyházi szertartás után - közreműködött a helyi Szent Márton Kórus -, hagyományteremtő szándékkal az édesanyákat köszöntötték. Szőnye József kinyilvánította: ezentúl minden év augusztus 18-át megelőző szombaton a kápolnában tíz nagycsaládos édesanyát köszöntenek. Így volt ez most is. Elsőként a Bőből származó nagyvállalkozó édesanyja kortársát, a hét gyermeket felnevelő Emma nénit köszöntötte. A megyés püspökkel együtt virágot, emléklapot, s egy-egy Bibliát adtak át a sokgyermekes édesanyáknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!