Hírek

2008.08.02. 02:28

Vonat után kerékpár

Rum (tk) - A hetedik Cicelle Aranyháromszög Kulturális Napok nyitányaként tegnap felavatták a település központjában kialakított közösségi teret és kerékpáros pihenőt.

Tersztyánszky Krisztina

A fűtőházat és vasutas pihenőt az önkormányzat TRFC támogatással, tizenegymillió forintos költséggel újította fel eredeti állapotának megfelelően. Az épület a 87-es út elágazásánál hívogatja a Vasi hegyhát felfedezésére, vagy a Rába-partra érkező kerekezőket.

A megnyitón Németh László polgármester köszöntötte a vendégeket, majd Patyi Elemér, a Vas Megyei Közgyűlés tanácsnoka, a Vas Megyei Önkormányzatokért Egyesület elnöke értékelte a kezdeményezést. Hangsúlyozta: az önkormányzatiság még nem fejlődés, csupán egy törvényadta lehetőség, s Rum község kitűnően él ezzel a lehetőséggel. Élére állt a falumegújító mozgalomnak, gondot fordít a megújulásra csakúgy, mint az értékmegőrzésre. Jó gondolatnak minősítette a kerékpáros pihenő létrehozását, mely hozzásegítheti a települést, hogy a Rába és környéke turisztikai központjává váljon. A továbbiakban Markó Péter, a Cicelle Művészeti és Kulturális Társaság elnöke indította útjára a hetedik Aranyháromszög Kulturális Napokat, Rum, Zsennye és Rábatöttös rendezvénysorozatát. Az indóházban Latin-Amerika új építészete címmel nyílt fotódokumentációs kiállítás, melyet Kovács András építész ajánlott a közönség figyelmébe. Az est művészeti esztráddal folytatódott, majd levetítették a Cicelle című filmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!