Hírek

2008.09.24. 02:29

Lesz irányváltás

Káld, Simaság (ser) - Megoldódhat a káldiak kórházba járása a jövő év elejétől. A tervek szerint közvetlen buszjáratpárt indít a Vasi Volán a hét minden napján Celldömölkre.

Simon Erzsébet

Érzékelték a problémát a települési önkormányzat vezetői is; testületi ülésen hatalmazták föl a polgármestert a képviselők, hogy kezdjen tárgyalásokat az ügyben a vasi közlekedési társasággal. Simonics Pál polgármester föl is vette a kapcsolatot a Vasi Volán illetékeseivel, s mint a minap tájékoztatta lapunkat, úgy tetszik, eredményre vezetnek a megbeszélések. A Volántól érkezett ajánlat szerint a jövő év elejétől a hét minden napján egy Celldömölkre tartó járatpár érinti Káldot is. A faluban reggel hat óra negyvenkét perckor szállhatnak buszra például a celli kórházba tartók, s fél nyolc előtt tíz perccel már meg is érkeznek oda. Délután fél három után öt perccel indul vissza a városból egy busz, ami aztán negyed négy után pár perccel gurul be a községbe. Ezt az elképzelést a polgármester ismertette a képviselőkkel és a települési civil szervezetekkel is. Visszajelzés máris érkezett, mondja Simonics Pál: szeretnének még egy olyan - egyirányú - járatot, ami nem délután, hanem délelőtt tizenegy óra körül indulna vissza a városból. Akinek ugyanis nincs túl sok elintéznivalója Cellben, szeretne mihamarabb hazakerülni. A Volán nem zárkózik el ettől a kéréstől sem. Simonics Pál azt is elmondta, hogy az autóbuszok irányváltásához a települési önkormányzatnak anyagilag is szükséges hozzájárulnia. Noha a községi büdzsé nem bővelkedik fölösleges forrással, mégis szánnak erre pénzt, hiszen az elöljárók fontosnak tartják, hogy a falu lakóit ne érje hátrány. Az önkormányzatnak anyagilag is segítenie kell az autóbuszok irányváltását

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!