Hírek

2008.09.05. 02:29

Modernebb belső

Körmend (bb) - Befejeződött a városi gyermekkönyvtár felújítása. Augusztus vége óta a könyvtárosok megújult belső térrel várják az olvasni vágyó gyermekeket.

Bajdó Bettina

- 1964-ben a gyerekkönyvtár részére a Vida József utcában, az egykori Útfenntartó Vállalat irodahelyiségeit utalták ki, ettől kezdve önállóan működött ez a részleg - folytatta a vezető. - Külön könyvtárépület nem épült soha, mindig valamilyen más ingatlant alakított át erre a célra a város. 1990-ben került a gyerekkönyvtár a mostani helyére, a Batthyány- kastély melléképületébe. Azóta azonban nem végeztek nagyobb felújítást a a könyvtár épületén.

Mára belülről teljesen megújult a bibliotéka: a munkálatok közel másfél hónapon keresztül zajlottak, ez idő alatt korszerűsítették a fűtési rendszert, új polcok kerültek a falakra, s modernizálták a vi-zesblokkot is.

- Az önkormányzat hozzájárulásával és a kormány Szemünk fénye elnevezésű programjának a segítségével újítottuk meg ezt a részleget - tette hozzá. - Kifestettünk, s ma már a falak a könyvtár színeit viselik magukon, halványsárga és zöld színben pompáznak, a festék illatát még mindig érezni a lépcsőházban. Parkettázásra is sor került, s a bútoraink is megújultak. Hamarosan új függönyök is kerülnek a frissen festett ablakokra.

A vezető hangsúlyozta, a gyerekeket csecsemőkortól az óvodás időszakon keresztül az általános iskola nyolcadik osztályáig a megszokott nyitvatartási időben várja a könyvtár. A helyiségben továbbra is helyet kap a Baba-mama Klub, s igény szerint a Zene-bölcsi is működik, valamint a nyári olvasótáborok helyszíne szintén ez az épület marad.

- Körülbelül 15 ezer kötet található nálunk - sorolta Mecsériné Doktor Rozália -, de az állomány folyamatosan bővül, vagy ahogy mi mondjuk, rendszeresen gyarapszik. Mindenféle könyv megtalálható nálunk, az ismeretterjesztőtől, az ifjúsági irodalmon keresztül a kötelező olvasmányokig igen széles a kínálat. Mesekönyvekből is bő a választék, s van egy mesefotelunk is, ahol a kicsik elrepülhetnek gondolatban a mesék világába. Jó hír a fiataloknak, hogy internet-hozzáférés is található a könyvtárban, így bármikor szörfözhetnek a világhálón. Lexikonjaink és enciklopédiáink a házi feladatok megoldásában segítik a gyerekeket. Aki pedig lazítani akar, arra is van lehetőség, ugyanis számtalan társasjáték várja a fiatalokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!