Hírek

2008.10.17. 02:28

Csatornagondok

<b>Körmend</b> - A csatornázásról tartottak fórumot szerda este a Somogyi Béla iskolában. A jelenlevők között voltak elégedetlen, hangoskodó lakók is a 6. számú választókerületből.

Bajdó Bettina

Forró Szilvia, a városfejlesztési iroda vezetője már a műszaki kivitelezésről és a beruházás anyagi oldaláról is beszélt a jelen levő mintegy 30 embernek. Elmondta, hogy október végére befejeződnek a munkálatok, s addigra a családok is kézhez kapják a határozatot arról, hogy mennyibe is kerül háztartásonként a rákötés. Mivel a jogszabály szerint tulajdoni hányad alapján számlázzák ki a költségeket, ezért előfordulhat az is, hogy az összeget felezve kapja meg a férj és a feleség. A mondatra kisebb moraj támadt a teremben, volt, aki legyintett csak egyet, s rázta a fejét. Az irodavezető hozzátette, idén a hozzájárulás 180 ezer forint plusz áfa, jövőre az összeg tízezer forinttal megemelkedik. A lakóknak lehetőségük van méltányossági kérelemre és részletfizetésre is, ezt többen akkor hallották először a teremben. Az irodavezető kiemelte, hogy mindenképpen érdemes rákötni a hálózatra, hiszen ellenőrzések is lesznek, s komoly büntetésre számíthat az, aki nem tud elszámolni a szennyvízzel.

A hosszas bevezetés után a lakók is szóhoz jutottak. Volt, aki a hangját felemelve érdeklődött arról, hogy miután befizette a csekket, mennyit kell várnia arra, hogy rákössenek a vezetékre. Addig ugyanis az ülepítőt is szippantatni kell, s az sincs ingyen. Több egyedülálló, idős ember is eljött a fórumra, akik csupán egyetlen kérdést tettek fel: mi lesz azokkal, akik nem tudnak rákötni a rendszerre? Bár próbálták meggyőzni őket arról, hogy miért is érdemes csatlakozni a gerincvezetékhez, azonban a nyugdíjból erre már nem futja az idősebbeknek. Mivel elfogadható megoldás nem született, többen elhagyták a termet. Volt, aki arra figyelmeztetett, hogy a Thököly utca egyik oldalán mélyebben van a vezeték, előfordulhat, hogy átemelőt kell építeni. Egy lakó pedig azt nehezményezte, hogy sokan nem értesültek a fórumról. Nem vagyok bunkerlakó, de csak véletlenül hallottam a fórumról , hangsúlyozta, s hozzátette, a csatornázásról sem tájékoztatták őket. Többen sérelmezték, hogy nem tudták meg időben, mennyit kell fizetni, mikor kezdődik pontosan a csatornázás, és mikor ér véget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!