Hírek

2008.10.18. 02:28

Vasi város Brüsszelben

<b>Brüsszel, Kőszeg</b> (nm) - A megye városai közül először Kőszeg mutatkozott be Európa fővárosában, Brüsszelben. A kétnapos programban előadások hangzottak el, szép fotókiállítás nyílt.

Némethy Mária

Bemutatkozó látogatást tett október 13-án és 14-én Kőszeg Brüsszelben. A város 50 fős delegációja együtt a Társadalomtudományok és Európa-tanulmányok Intézetével (ISES) arra törekedett, hogy felhívja a figyelmet Kőszeg és határon átnyúló térsége különleges földrajzi fekvéséből, történelmi, kulturális és műemléki örökségéből fakadó lehetőségeire, bemutassa a város aktív nemzetközi szerepvállalását és fejlesztési elképzeléseit, valamint az ISES híd-egyetemi modelljét és stratégiáját.

- Azt gondolom, a célt elértük, sikerült a város értékeit, különlegességét Nyugat-Pannónia gyöngyszemeként bemutatnunk. A szakmai utazás dr. Schöpflin György és dr. Szent-Iványi István európai parlamenti képviselők meghívására, pénzügyi és szervezési segítségével jöhetett létre, de ott volt Tőkés László, Fazakas Szabocs, Lévai Katalin és Szájer József is a bemutatkozásunkon - összegezte Huber László polgármester a brüsszeli szereplést. Az általa vezetett delegációban a kőszegi nemzetiségek képviselői, a városi civil szervezetek vezetői, a Jurisics Miklós Gimnázium tanulói, az ISES Alapítvány tanárai és hallgatói - élükön prof. dr. Miszlivetz Ferenccel - is ott voltak.

- Első napon a nyugat-dunántúli régió brüsszeli képviseletén volt bemutatkozás, elő-adások hangzottak el. Csak néhány érdeklődő jött el, kevés volt a reklám. Másnap viszont az Európai Parlamentben nagy volt az érdeklődés - hallottuk Huber Lászlótól.

A pralamentben két hétig látható a képviselők étterme felé vezető folyosón az a Kőszeget bemutató fotókiállítás, amelyet Ed Weber, a Douzelage nemzetközi testvérvárosi szervezet elnöke nyitott meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!