Hírek

2008.11.26. 03:28

Két vasi induló a karitatív ralin

<b>Szombathely </b> - Két Vas megyei fiatalember, Németh Imre versenyző és Lengyel Krisztián navigátor, a Savaria Motorsport Team tagjai, akik startvonalra állnak a január 17-én kezdődő Budapest- Bamako-ralin.

Varga Nóra

2008 februárjában két rutinos terepralis, Németh Imre és Lengyel Krisztián úgy döntött, hogy a 2009-es jótékonysági ralin részt vesz. Megalapították a Savaria Motorsport Team sportegyesületet, és Vas megyéből egyedüliként megszerezték a ralin való indulási jogot verseny kategóriában. Megvásárolták és felkészítették azt az autót, egy Landrover Discoveryt, amellyel nekivágnak a megmérettetésnek, a napi több mint hatszáz kilométeres távnak. A 2500 köbcentis, kívül belül megerősített jármű speciális felkészítését maguk a versenyzők készítették el napi több órás munka során. A vasi indulók is visznek magukkal adományt, ennek mennyisége a szponzorok felajánlásától függ. Füzetek, tollak, ceruzák, ruhaneműk mindenképpen lesznek a jótékonysági csomagban. Ezenkívül számos más, az életben maradáshoz szükséges felszerelést is magukkal kell vinniük, mint ivóvíz, víztisztító, gyógyszerek, kötszerek és élelmiszer. De autóalkatrészek is lesznek náluk, ha szükséges, meg tudják szerelni járművüket. A vasi indulóknak ez nem jelent gondot, mindketten rendelkeznek autószerelői múlttal. Úgy gondolják, hogy a sziklás terep fogja legjobban megviselni az autójukat. A homokos szakaszra lapáttal, homokvassal készülnek, ha elakadnak, ki tudják ásni a járművet a homokból. A Vas megyei versenyzők a nagy afrikai futam kezdeteiről is meséltek. A Budapest - Bamako-rali egyszerre verseny és jótékonysági túra. A futam megálmodója Szabó Gál András üzletember. Az első futam 2005 decemberében 42 lelkes csapattal hagyta el a rajtvonalat, a második egy évvel később már 104 csapattal indult. Idén egy hónap alatt betelt a kétszázfős keret, számos külföldi pilóta is leadta a nevezését.

A ralisok maguk készítették fel az autójukat az afrikai futamra, izgatottan várják már a rajtot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!