Hírek

2008.12.10. 03:29

A szebb ünnepért

<b>Bajánsenye</b> - Hatodik alkalommal tartottak jótékonysági napot és bált szombaton délután a helyi művelődési házban. Az összegyűlt adományból idén is a gyerekeket támogatják.

Varga Nóra

Szombaton délután a művelődési ház megtelt élettel, az árusok kipakolták portékáikat. Két órakor megérkeztek az első látogatók s a gyerekek is. A nagyterem egyik sarka hangulatos kávéházzá alakult, ahol süteményt, teát, forralt bort vásárolhatott a látogató. Angelika és a helyi asszonyok rengeteg finomsággal készültek a rendezvényre.

A teremben hangulatkeltő karácsonyi ajándékokat le-hetett vásárolni: gyertyákat, angyalokat, kerámiákat. Az óvodásoknak és az iskolásoknak mindig van saját standjuk, ahol az általuk készített ünnepi meglepetéseket árulják - tudtuk meg Pappné Balogh Ágnestől, a bajánsenyei művelődési ház vezetőjétől.

Angelika Pitsch minden évben rengeteg ajándékkal készül a tombolasorsolásra. Ez a gyerekek kedvenc műsorszáma, mert itt mindenki nyer. Angelikának az okoz örömöt, ha látja a legkisebbek szemében a csillogást, arcukon a boldogságot. Az óvodások minden évben készülnek egy kis műsorral.

Este pedig a bálozókat várták a művelődési házba. Kulturált körülmények között szórakozhattak a jótékonykodó bálozók. Nyitó-keringővel kezdődött az esti rendezvény, a polgármester Györke Gyula Angelika Pi-tschet kérte fel egy táncra. Majd este kilenc órakor megérkezett a Mikulás, aki a felnőttekhez intézett intő szavakat, valamint felsorolta a település életében az elmúlt évben történt fontos és kiemelkedő eseményeket, történéseket. Végül köszönetet mon- dott az adományokért. Ezt követően a Zala megyei LUX együttes és Kovács Imre magyarnóta-énekes emelte az est színvonalát.

Éjfél után következett a tombolasorsolás, ahol értékes nyereménytárgyak (férfikerékpár, konyhai elektromos berendezések, tízezer forint értékű ajándékkosarak) találtak gazdára a településen működő vállalkozások jó-voltából.

A szervezők szeretnék jövőre is folytatni a jótékonysági programot, ezzel is támogatva azokat, akik rászorulnak a segítségre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!