Hírek

2008.12.05. 03:28

Adventi csodavárás

<b>Körmend</b> - Csodaváró hangulatban kezdődött el hét végén az adventi készülődés. A szervezők egészen karácsonyig színes programokkal várják a város lakóit.

Bajdó Bettina

Az adventi programok szombaton folytatódnak, délután kettőkor megérkezik a Mikulás a sétálóutácba, ahol megajándékozza az egész évben jól viselkedő gyerekeket. Fél háromkor veszi kezdetét a Tarisznyások koncertje, majd a Mesebolt Bábszínház elődását nézhetik meg a gyerekek a Sala Terrena galériában. Délután ötkor a díszítőművész kör harmincéves jubileumi kiállítása nyílik meg a városi kiállítóteremben, este hatkor pedig társasági est veszi kezdetét.

December 13-án reggel nyolckor kezdődik a második böllérverseny a piactéren, a bírák pontozzák a pörzsölést, a feldolgozást és a sülthús-készítést is. A lucázás sem marad ki a programok közül, s délben kezdetét veszi a böllérverseny legnépszerűbb programja, a kóstolás. Sült kolbászokból, májas és véres hurkából, illetve káposztából kaphatnak ízelítőt a kíváncsiskodók. Idén először hagyományteremtő szándékkal rendezik meg a forraltbor-főző versenyt, amelyre még várják a nevezéseket. Az adventi készülődés harmadik hétvégéje Kárpátia-koncerttel zárul.

Karácsony előtti utolsó szombaton a Kölcsey utcai általános iskola tanulóinak előadásában nézhetik meg a színházban az érdeklődők a pásztorjátékot, majd a katolikus templomban este hatkor felcsendülnek az adventi kórusmuzsika dallamai. A hagyományos vásár sem marad el az idén, december 20-án és 21-én a Vida utcában várják a vásárlókat portékáikkal az árusok. Bemutatkozik a Márkusszínház, és a Sopron Gospel kórusa is koncertet ad. Az adventi programok december 24-én zárulnak, délután háromkor a színházban a hittanosok pásztorjátékot adnak elő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!