Hírek

2008.12.29. 03:28

Egy falu fotós krónikája

<b>Velem</b> - Mi történt a faluban 2001-ben vagy éppen 1998-ban? Csak elő kell venni az éves fotóalbumot, s máris kiderül. Velemben ilyen könnyedén tudnak válaszolni a kérdésre.

Némethy Mária

A karácsony előtti ünnepségen, amikor az időseket vendégelte meg az önkormányzat, már kézről kézre járt az idei évi fotóalbum. A képeken olyan emberek is megörökítődtek, akik már ezt a karácsonyt nem tudták szeretteik körében eltöltöteni, mert elhaláloztak.

- Kivételes év volt ez az idei, amelyről azt mondhatom el: hála istennek olyan hajónk és olyan szelünk van, amely reményeink szerint a kikötőbe repít - összegzi örömmel a velemiek 2008-át Horváth Miklós polgármester. S már sorolja is, mi minden történt. A képeken látható a Jókai utca 240 méteres szakaszának út, járda és csapadékvíz-csatornájának ünnepi avatása, a szeszfőzde vízbekötési, valamint az óvoda épületének csapadékvíz-elvezetési és szigetelési munkálatai. Vannak csúnyább képek is. Sáros, latyakos velemi utcák, kidőlt fák - a június 3-ai zivatar pusztításai. Aznap 10 utcára zúdult sáros ár. És a hagyományos ünnepeik: a tavaszköszöntő, a falunap, a hősök napja, a Szent Vid-búcsú. És sok-sok fotó a Gesztenyeünnepről, amely az idén látogatottsági rekordokat döntött: két nap alatt több mint 15 ezren jöttek el az ország minden részéből Velembe.

- Örömteli, eredményes volt ez az évünk, erről tanúskodik az albumunk, amelyben sok velemi ember is megörökítődött - mondja összegzésként Horváth Miklós.

Jövőre? Velemben folytatódik a Jókai utca kiépítése, a balesetveszély miatt több fát kivágnak majd a temetőben, s ki szeretnék jelölni azt a területet is, ahol egy többfunkci-ós közösségi házat építenek majd. Készülnek ezekről is fotók, de nagyon várják vissza betegségéből felépülten a falu hírességét, kiváló színésznőnket, Törőcsik Marit is. Bizonyára az ő köszöntése is bekerül majd a 2009-es albumba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!