Hírek

2008.12.19. 03:27

Karnyújtó segítők

<b>Szentgotthárd </b> - Sikeres véradást szervezett nemrégiben a művelődési házban a Vöröskereszt területi vezetősége. Sok fiatal is nyújtotta a karját, és megígérték, legközelebb is adnak vért.

Szenkovits Péter

Idén nem állunk túl roszszul , jellemzi a helyzetet a területi vezető, s hozzáfűzi: Rendkívül sikeres volt a mediterrán fürdőben rendezett véradás is.

Ezúttal is - szerencsére - sok dolguk akadt a fehérköpenyes hölgyeknek, olykor még sorok is kígyóztak. Tizenötödször adott vért Gombásné Bánfi Andrea pedagógus (Apátistvánfalva), aki 0 RH-negatív vércsoportú. Érdeklődésünkre elmondta, hogy az emberiség mindössze tizenhat százalékának ilyen a vércsoportja. S hogy ő miért ad rendszeresen? E kérdésre egyszerű a válasza, nevezetesen, hogy segítsen embertársain. A III. Béla Szakképző Iskola és Kollégium számos diákja is megjelent, s nem elsősorban azért, mert szabadnap jár az önzetlen cselekedetükért. Néhányukkal szóba elegyedtünk. Barbalics Richárd (informatikus) ittlétének okáról ekképpen beszélt: Konkrétan azért jöttem el, mert édesapám rendszeres véradó, azaz évente legalább háromszor ad. Követni szándékozom a példáját, úgyhogy máskor is eljövök . Gorza Norbert (ő is informatikusnak tanul) már másodszor ad vért. Nekem a tágabb családomban van olyan, aki balesetet szenvedett. Engem az motivál: ki tudja, melyik családtagomnak kellhet még az ilyen segítség. Filep János (automatizálás-technikus): Ez volt az első... Talán menthetek életeket. Az elején egy kicsit féltem, de utána már jó volt . Sipos Tamás (gazdasági informatikus): Másodszor vagyok itt, ezért én már nyugodt voltam. Szeretnék segíteni a rászorulókon .

Az egyik legény csak elkí-sérte társait, azaz ő csak úgymond szurkoló, önhibáján kívül, merthogy rendszeresen gyógyszert kell szednie, ugyanis lyukas szívvel született. Én tartom bennük a lelket , mosolyodik el. Talabér Tamás (informatikus) most múlt el tizennyolc éves. Pici cidri azért volt... Hát, valamilyen szinten azért ez hecc is, meg ki is szerettem volna próbálni. Alapvetően pozitívak a tapasztalataim. Jövök legközelebb is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!