Hírek

2008.12.23. 03:28

Megszépült a sérült gyermekek szállása

</b>Sombathely </b> - Kulturáltabb, kedvesebb környezetben várhatják a karácsonyt a Johanneum Diakóniai Központban lakó sérült gyermekek. Az egyház tizenkétmilliót költött a felújításra.

Tersztyánszky Krisztina

A hármas osztályon csak a falak maradtak az eredetiek. Az új szabványoknak megfelelőre cserélték a villamos hálózatot, a csatornarendszert, megújult a villámvédelem. A régi nyílászárókat hőszigetelt, műanyag ablakok és ajtók váltották fel. A hálószobák falait színesre festették, a rideg fehér csempeburkolatot lambériához hasonló meleg dekorpanelre cserélték. Belső átszervezésnek köszönhetően megszűnt a zsúfoltság, a szobákba csak négy-öt ágyat helyeztek, s egy-egy fürdőkád is helyet kapott a hálótermekben. Természetesen megújultak a foglalkoztató helyiségek és a mozgássérültek fürdetését lehetővé tevő speciális fürdőszoba is.

Az átalakítás idejére a gondozottakat az üres szolgálati lakásokban, illetve egy másik osztály közösségi helyiségében szállásolták el. A sérült, ám érzelmeik kifejezésére többségükben képes lakók megnyugvással költöztek vissza megszokott, ám megszépült helyükre.

A felújításra a Magyarországi Evangélikus Egyház 12 millió forintot fordított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!