Hírek

2008.12.19. 03:28

Mozgalmas múlt

<b>Körmend</b> - Ez az év sem telt unalmasan a városban. Összegyűjtöttük azokat az eseményeket, főként a kulturális rendezvényeket, amelyek leginkább jellemezték az idei évet.

Bajdó Bettina

Június elején gyerekkacajoktól volt hangos a Rába-part, s e hónapban folytatódtak a reneszánsz év rendezvényei is, valamint felavatták az országzászlót több száz ünneplő jelenlétében. Júliusban elkezdődtek a csatornázási munkálatok, s a finn testvérvárosból is érkezett delegáció Körmendre. Augusztusban Körmendi Napok elnevezéssel programsorozat indult: szobrászszimpóziumon alkothattak a művészek, tárlatok nyíltak a kastély területén, újraavatták a millenniumi emlékművet, s a Szent István-napi rendezvények sem hiányozhattak a kínálatból. Szeptemberre megújult a gyermekkönyvtár, s izgalmas tárlaton mutatták be a Szent Korona hologramját. E hónapban botanikai túrán vehettek részt a látogatók a kastély kertjében, s a csónakház kikötőjének megújításához is nyert pénzt a Rába-parti Fórum Egyesület. Októberben elgondolkodtató ki-állítás nyílt az aradi vértanúkra való emlékezés kapcsán a városi kiállítóteremben, s a Somogyi Béla Általános Iskola fennállásának 35. évfordulójára tervezett rendezvénysorozat is kezdetét vette. Novemberben konferenciát tartottak Mátyás királyról, s megünnepelték az időseket a városban. Körmendre is begyűrűzött a gazdasági válság, ennek hatásairól a képviselő-testület tagjait faggattuk. A december már az adventi csodavárás hangulatában telt, rengeteg érdekes, színes programmal várva az érdeklődőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!