Hírek

2008.12.12. 03:27

Nem kell az égető

<b>Budapest, Szentgotthárd </b> - Kétféle képeslap megvásárlásával, továbbításával tiltakozhatunk a Heiligenkreuzba tervezett égető ellen.

Szenkovits Péter

A Szentgotthárdért Köz-alapítvány bocsátott ki két - karácsonyi - képeslapot, amelyeket a Mol benzinkutaknál vásárolhatunk meg ötven forintért. Az egyik címzettje Hans Niessl burgenlandi tartományfőnök, a másiké Mag. Rudolf Simandl, a beruházó Begas igazgatója. Az egyiken halálfejjel díszített, füstölő bonbonos csomagocska látható, a másikon pumpás parfümszóró, amiben minden bizonnyal dohánylé, azaz mérgező anyag van. Az előlapokon ez olvasható: MADE IN BURGENLAND. Danke, nein! Az osztrákok kedves emberek. Jó szomszédságban élünk velük. Olykor meglepjük egymást ezzel-azzal. Mégsem fogadhatunk el minden ajándékot. (Mind- ez németül is olvasható.) S Ilove Szentgotthárd .

A hátoldalakon a következők vannak: Kedves osztrák barátunk! Szentgotthárdon ma boldogan élnek a gyerekek, szép virágok és jóízű gyümölcsök teremnek. Ha felépülne a heiligenkreuzi szemétégetőmű Szentgotthárdtól 100 méterre, az uralkodó szélirány miatt a várost szennyezés érné. Nem szép dolog más kertjébe piszkítani. Ilyesmit mi sose tennénk. Te se tedd meg velünk. Egy magyar barátod: ...

A képeslapok megvásárlását követően magától értetődően illik aláírni azokat, majd be kell dobni a Mol töltőállomáson elhelyezett gyűjtőládába. A küldeményeket ingyen továbbítják majd a címzettekhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!