Hírek

2008.12.22. 03:29

Tengelyig ér a sár

<b>Gencsapáti </b> - A Deák Ferenc utcában balkáni állapotok uralkodnak, esős időben térdig ér a sár. Ha a lakók nem fognak össze, akkor a közeljövőben nem közlekedhetnek aszfaltos úton. Az út megépítése százezer forintba kerül, egyelőre nincs az önkormányzatnak erre pénze

Varga Nóra

- Térdig ér a sár - mutatja az utcában élő férfi. - Akinek nincs autója, csak gumicsizmában tud kijönni otthonából, s eljutni bevásárolni, dolgozni vagy csak egyet levegőzni a gyerekkel. Babakocsit lehetetlen végigtolni az úton - mondja a férfi.

Tavaly az utcában élők közül többen felkeresték a falu vezetőit, hogy tegyenek valamit annak érdekében, hogy a Deák Ferenc utcában emberhez méltó körülmények között lehessen élni. A problémájukra nem kaptak semmilyen megnyugtató választ a hivatalban.

Azt mesélik a lakók, hogy az utca akkor sem szárad fel teljesen, amikor hosszú ideig szárazság van, mivel a csapadékvíz-elvezetés egyáltalán nem megoldott. Évek óta harcolnak, hogy történjen előrelépés az ügyükben, de eddig még semmit sem sikerült elérniük. Még arra is hajlandóak lennének, hogy saját pénzükből áldozzanak az út építésére vagy a csapadékvíz elvezetésére, viszont azt szeretnék, hogy a munkálatokat az önkormányzat szervezze meg, és koordinálja.

- Tengelyig ér a sár, az autóink folyamatosan koszosak. Beállunk a garázsba, ráállunk a kocsifeljáróra pillanatok alatt lefolyik a kocsiról a sáros lé, s tönkreteszi a drága tér-követ - panaszkodik az utca egyik lakója. - Nem tudjuk, hogy mitévők legyünk, ugyanúgy fizetjük az épít- ményadót, mint azok a gencsi családok, amelyek a 21. századhoz méltó körülmények között élhetnek a településen.

Megkerestük Bodorkós Ferencet, Gencsapáti polgármesterét, aki elmondta, hogy tud a problémáról. Az utca kialakítása az elmúlt ciklusban kezdődött. Az önkormányzat néhány évvel ezelőtt kiállt a terület tulajdonosai mellett, és bírósági úton belterületté nyilváníttatta a falu ezen részét. A tulajdonosok aláírták azt a nyilatkozatot, amelyben vállalják az út és a közmű ki-építését. Az önkormányzatnak ebben a gazdasági helyzetben sem most, sem a közeljövőben nem lesz százmillió forintja, hogy az utcát helyretetesse. Egyébként két házat alapoznak az utcában, mixerek és földmunkagépek járnak az úton, még jobban tönkretéve azt. Lehetetlen állapotok uralkodnak. A polgármester szerint egy megoldás létezik, a tulajdonosok közműépítő társulást alakítanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!