Hírek

2008.12.20. 03:28

Valami varázslat készült

<b>Kőszeg </b> - Trükk vagy igazi varázslat? Talán inkább az utóbbi. Tegnap délután Barabás Éva és csapata varázslatos programokkal bűvölte el a kicsiket Kőszegen, az SOS Gyermekfaluban.

Farkas Eszter

Nincs olyan lakója az SOS Gyermekfalvaknak, aki ne ismerné a televíziós műsorvezetőt, Barabás Évát. Éva immár négy éve SOS-nagykövet. Tegnap délután Kőszegen járt, és remek progra- mokkal szórakoztatta a gyermekeket. A rendezvény megkezdése előtt már forrt a levegő. A gyerekek izgatottan várták a műsorvezetőt. Csak Éváról sutyorogtak, mindenki látni akarta, és beszélni vele, segíteni neki, vagy csak a kö-zelében lenni. Mikor megérkezett, az apróságok készségesen felajánlották kukta- tudományuk hasznosítását a mézeskalács-sütéshez. A műsorvezetőnő nagyon közvetlen volt az apróságokkal, mintha csak haza jött volna. Hiszen nem először járt itt. És ezt talán a kicsik is így érezték. Éva magával hozta az európai hírű Tomi bohócot is. A bohóc útközben bűvésszé változott a gyerekek nagy örömére. Lélegzetelállító trükköket mutatott be a kicsiknek, amelyeket a felnőttek is ámulva figyeltek. Az összefonódott karikák rejtélyes szétszerelése csupán egy fújás. Az eltűnt papírnyuszi előkerülése pedig csoda volt minden kis lakó számára. Mert valami varázslat készül! Az interaktív bűvészbemutatót követően a nagykövet asszonnyal elkezdődhetett az ízes, cukros mézeskalács sütése. A kis kukták szófogadóan követték a profi mézessütemény-készítő utasításait. Az aprócska kezek alatt szinte égett a munka. De azokra is gondoltak, akik nem érezték magukat annyira ügyesnek a konyhaművészetben, vagy még nem volt idejük ajándékot készíteni. Szalvétatechnikával, némi segítséggel és kézügyességgel gyönyörű díszeket és ajándékokat fabrikálhattak a gyermekek. A gyermekfalu megtelt élettel tegnap. Igazi karácsonyi hangulatot varázsolt Barabás Éva. Bár Tomi bohóc varázslóiskolájában a gyere-keket szó szerint elvarázsolták a trükkök, az igazi varázslat mégsem ez volt. A boldog gyermekarcocskák, az izgatott apróságok, a nevetés és vidámság, a felhőtlen jókedv az igazi varázslat a kőszegi gyermekfalu lakóinak életében. Mert tegnap itt valami varázslat történt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!