Hírek

2008.12.03. 03:29

Véres randevú a patakparton

<b>Győr, Szombathely </b> - A Perint-parti randevún a kikosarazott ifjú előbb hátba szúrta a lányt, majd ököllel többször megütötte. A fiatalembert életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt ítélte el a bíróság.

Angyal László

Így is történt, sőt, a vádlott az önuralmát is visszanyerte: mobiltelefonon hívta a barátját, aki autóval érkezett, s kórházba vitték a lányt. A szerelmes ifjú brutális reakciójának vélhetően nem lett volna különösebb következménye, ha a lány engedelmeskedik a vádlottnak: ne szólj senkinek a történtekről, különben megöllek, mondta neki, ám a jó tanácsot a sértett nem fogadta meg.

A fiatalember egy évvel később a bíróság előtt felelt tettéért, s a Vas Megyei Bíróság életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt másfél évnyi, börtönben végrehajtandó büntetéssel sújtotta őt.

A vádlott enyhítésért fellebbezett, kérelméről nemrégiben döntött a Győri Ítélőtábla. A fellebbviteli bíróság megállapította: a megyei bíróság megfelelően mérlegelte a bűneset összes körülményét, ezért nem látott okot az enyhítés, nevezetesen a büntetés végrehajtásának próbaidőre való felfüggesztésére. A vádlottat egyébként kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatta volna a bíróság, csak az idevonatkozó törvény enyhítő szakasza alkalmazásának felhasználásával lehetett a másfél évnyi büntetést kiszabni.

A vádlott fellebbezésének egyébként azért volt eredménye: a börtön fokozatot fogházra változtatta az ítélőtábla.A penge az első és a második csigolya közé hatolt be

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!