Hírek

2009.01.10. 03:29

Elfogták a fenyegetőt

<b>Szombathely </b> - Novemberben a bíróság és a vasútállomás életét órákra megbénította egy bombariadó. A tettes hangját interneten közzétették, végül rendőr azonosította az elkövetőt.

Angyal László

November 6-án tíz óra után néhány perccel futott be a hívás a Kőszegi Rendőrkapitányságra. Az ismeretlen azzal riogatott, hogy hamarosan bomba robban a szombathelyi vasútállomáson és a bíróságon. Tizenegy óra előtt pár perccel már Szombathelyről, a Brenner Tóbiás körútról érkezett ugyanez a fenyegetés. A bombakutatás miatt órákon át zárva volt a vasútállomás, az utazóknak nem kis bosszúságot okozott a vonatok késése.

A rendőrség rögzítette a bejelentést, ezután a hanganyagot több helyi internetes portálon is elhelyezték, remélve, a hang alapján talán valaki ráismer a fenyegetőző nőre. Az ötlet bevált, de nem egy civil, hanem a szombathelyi rendőrség egyik nyomozója azonosította a fiatal nőt, aki többször volt már ügyfele , telefonon is beszélt vele, így ismerős volt a hangja. A tizennyolcadik évét tavaly betöltő H. Izabella a kihallgatásán azt mondta: egy ismerőse kérte meg, hogy telefonáljon a rendőrségre. Majd, mivel a rendőrök más bűncselekményekről is kérdezgették, jobbnak látta eltűnni a városból. Később a rendőrök ismét szerették volna kihallgatni: számtalan besurranás, lopás miatt indult ellene eljárás. Mivel nem találták sehol, elfogatóparancsot adtak ki ellene, melynek eredményeként karácsony másnapján elfogták Izabellát, akit a bíróság ezután előzetes letartóztatásba helyezett. A lány azt vallotta, hogy egy ismerőse kérte meg arra, telefonáljon a rendőrségre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!