Hírek

2009.01.07. 03:29

Vizsgázó diákok

<b>Szombathely </b> - Javában tart a vizsgaidőszak a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központban. A hallgatók január végéig szóban és írásban adnak számot tudásukról. Az egyetem Művészeti, Nevelés- és Sporttudományi Karán vizsgáznak a legtöbben

Bajdó Bettina

Tegnap délelőtt az egyetemen jegyzeteiket bújó diákok ültek a folyosón. Egyesek magukba mélyedtek, mások társaikkal beszélgettek a rájuk váró megmérettetésről.

- Szóbeli vizsgára várok éppen - mondja Anikó, negyedik évfolyamos angol-művelődésszervező szakos hallgató. - Izgulok, mert nehéz lesz a vizsga, de sokat tanultam rá. Már javában a vizsgaidőszak közepén járok, volt már szóbeli és írásbeli vizsgám is. Leginkább éjjel bújom a jegyzeteimet, s eddig elégedett vagyok az eredményeimmel.

Ugyancsak szóbeli vizsgára vár Ildikó, aki brit irodalmi jegyzeteit tanulmányozza. Elárulja, nehéz vizsga előtt áll, s van egy babonája, amíg el nem olvassa legalább egyszer a tételeit, addig nem megy be a terembe. Kedvenc tétele is van, a 8-as, így amikor húz a lapok közül, arra fog koncentrálni. Sok szerencsét kívánunk, Ildikó pedig hozzáteszi: nem köszöni meg, mert akkor nem mosolyog rá Fortuna.

Ülnek a folyosón olyanok is, akik már túl vannak az első megpróbáltatáson. Ádám és Diána is elsőévesek germanisztikán, s írásbeli vizsgáik nagy részét már letették. Mindketten az ünnepek után kezdtek el a vizsgákra készülni, s ebben a félévben, ha minden elsőre sikerül, akkor nem kell szóban is számot adniuk tudásukról. Mások, akik még a megmérettetés előtt állnak, nem szívesen néznek fel jegyzeteikből, az utolsó perceket is kihasználják a tanulásra. Akad olyan is, aki akkor kezd el tanulni, hogy a két óra múlva kezdődő vizsgán legalább pár mondatot tudjon a féléves anyagból.

Az egyetemen a második félév február 2-án kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!