Hírek

2009.02.17. 03:28

Egy kicsit még tűnődhet a diák

<b>Megyei körkép </b> - Február 20-áig, péntekig kell benyújtaniuk a végzős általános iskolás tanulóknak jelentkezéseiket a középfokú oktatási intézményekbe.

Bajdó Bettina-Vojnovics Viktória

A középfokú oktatási intézmények már tavaly ősszel közzétették felvételi tájékoztatóikat, melyekben meghirdették, leírták a következő tanévben indítandó osztályaik jellemzőit, valamint meghatározták felvételi eljárásuk rendjét. A következő tanévre országszerte 1092 középfokú iskola közel 5600 tanulmányi területet, osztályt, tagozatot hirdetett meg. Megyénkben a 2009/2010-es tanévben 33 középfokú oktatási intézmény több mint 150 szakja, tagozata várja a diákokat. A középfokú iskolák több mint ötven százaléka az általános iskolai eredmények alapján veszi fel a tanulókat, vagyis nem tart felvételi vizsgát. Ebben az évben az írásbeli felvételi vizsgák egységes követelményekre épültek, a tanulók kompetencia alapú magyar nyelvi és matematikai írásbeli felvételiken vehettek részt, ha azt a megjelölt középiskola kérte. Ennek eredményéről február 12-éig kaptak értesítést a tanulók az írásbelit szervező középfokú oktatási intézményektől. A jelentkezési lapok kitöltését a legtöbb általános iskola felvállalta, így azokat a szülőkkel történő egyeztetések után az osztályfőnökök töltik ki, kézzel vagy elektronikusan. Az általános iskolák összegyűjtik a jelentkezők lapjait, s megküldik azokat a megfelelő középfokú oktatási intézménybe, a tanulói adatlapokat, a megjelölt intézmények sorrendjével pedig a Felvételi Központba kell eljuttatniuk e hét végéig. Megyénkben 33 középfokú oktatási intézmény mintegy 150 tagozata várja a jelentkezőket

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!