Hírek

2009.02.13. 03:28

Egyre több az influenzás beteg

<b>Megyei körkép </b> - Országosan egyre többen fordulnak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Országos influenzajárvány van, megyénként lényeges a különbség a betegek száma között.

Bajdó Bettina

Február 2-a és 8-a között az ország lakosságának körülbelül 0,4 százaléka, mintegy 40 400 beteg fordult orvoshoz influenzás panaszok miatt. A hatodik héten 32 százalékkal több beteget regisztráltak az orvosok, mint az ötödik héten. Az országban mindenütt nőtt a betegek száma, de a vírus nem mindenhol aktív. A legtöbb beteget Pest, Győr-Moson-Sopron, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében regisztrálták. Győrben például százezer lakosból 630-an be- tegedtek meg a hónap első hetében.

A hatodik héten beérkezett vizsgálati anyagok közül a laboratóriumokban 29 légúti mintában influenza A vírus jelenlétét mutatták ki. Az előző héthez viszonyítva mérsékelten csökkent a gyerme-kek érintettsége: a 15 éven aluliak aránya már csak 27,3 százalék volt. A betegek 41,6 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt, 23,3 százaléka 35-59 éves, 7,8 százaléka 60 éven felüli volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!