Hírek

2009.02.02. 03:28

Fogy a befektetők türelme

<b>Szombathely </b> - A Magellán-projekt irányítója szerint Szombathelyen nem haladnak a beruházások, a késlekedés még sokba kerül a városnak.

Angyal László

- A HM hosszas mérlegelés után döntött, s nem a Magellán Centerben, hanem Felsőőrön nyit üzletet, vagyis a régió kereskedelmi központjáért folytatott küzdelemben alulmaradt Szombathely. A Magellán Center projekt sorsa túlmutat önmagán, nem csak a HM, más cégek is fogyó türelemmel figyelik, mi történik Szombathelyen. Nem csupán a Magellánról van szó, a plázához kapcsolódna a Bürü utcai parkoló megépítése, a Kossuth Lajos utca felújítása, ezzel a Fő téri övezet kiterjesztése. Nem tud dönteni a volt Marc cipőgyár területének fejlesztéséről a befektető, amíg nem készül el a Magellán. Nem épült meg a parkolólemez a Kőszegi utcában, ezért a Savaria Szálló helyzete is bizonytalan. Eközben a város belterületbe vonta a Tescóval szemközti területet, zöld utat adva a Baumaxnak, a Decathlonnak, a McDrive-nak: ez nem erősíti a belváros felvirágoztatásának szándékát. De bizakodó vagyok, hamarosan kialakul a Magellán bérlőinek végső listája. Ez azt jelzi majd, hogy a gazdaság szereplői a térség vásárlóerejére alapozva expanzióban gondolkodnak. A cégek döntése meggyőzheti a bankokat, befektetőket is, ekkora pláza kivitelezése több milliárd forintba kerül. Hiszem, hogy a Magellán megépül, az első kapavágás fordulópontot jelent: megszűnik a gödör a belvárosban, továbbá az ország kimászik a mély válságból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!