Hírek

2009.02.04. 03:29

Vagyonnyilatkozat: alig gyarapodtak a vasi képviselők

<b>Megyei körkép </b> - A parlament honlapján már olvasható az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozata. Az adatokból kiderül, hogy az elmúlt két évben alig gyarapodott megyénk honatyáinak vagyona.

Bajdó Bettina

Ágh Péter fideszes képviselőnek - csakúgy, mint 2006-ban - tavay sem volt se autója, se lakása - derül ki a 2008-as vagyonnyilatkozatból. Vagyona azonban gyarapodott: 2006-ban még semmilyen megtakarítása nem volt, 2008-ban már másfél millió forintos takarékbetétet s 1,95 millió forint készpénzt tudhatott magáénak. Nincsen hitele és tartozása, de van más szerződés alapján fennálló, több mint kétmillió forintos pénzkövetelése. A képviselő egy jelentősebb értékű könyvgyűjteménnyel is büszkélkedhet. 

Básthy Tamásnak
(Fidesz) Kőszegen és Bükön vannak továbbra is ingatlanjai, s a képviselő - csakúgy, mint 2006-ban - tavaly is csak egy autó felének a tulajdonosa. A honatya a pénzét értékpapírokba fekteti, s míg a 2006-os évben közel nyolcmillió forintot tartott részvényekben, addig tavaly már több mint 11 millióra rúgott ez az összeg. A képviselő 2006-ban másfél millió forinttal tartozott a bankoknak, 2008-ban már csak félmilliós tartozása volt. 

Bebes István
(Fidesz) 1990 óta tulajdonosa egy körmendi ingatlannak, emellett haszonélvezője egy szegedi társasházban levő, közel ötven négyzetméteres lakásnak. A képviselő 2006-ban tízmillió forinttal tartozott egy pénzintézetnek, 2008-ban hitele 18 millió forintra ugrott. Bebes István egyéni vállalkozóként havi 50 ezer forintot keres polgármesteri bruttó 496 ezer forintos fizetése mellé. 

Dr. Hankó Faragó Miklós
(SZDSZ) az elmúlt két évben sem növelte ingatlanjai számát: Békéscsabán, Szombathelyen, Hejőpapin is vannak lakóházai, s jelentős nagyságú szántóföldet és gyepet is magáénak tudhat. 2006-ban még nem volt autója, azóta lízingel egy Volvót. Ügyvédként a honatya havonta közel bruttó 600 ezer forintot visz haza, pénzét - kétmillió forintot - takarékbetétben tartja. A képviselő jelenleg nyolcezer euróval tartozik a bankoknak. 

Dr. Hende Csaba
(Fidesz) az elmúlt években nem gyarapította vagyonát, pénzintézeti számlakövetelése 3,5 millió, más szerződés alapján fennálló pénzkövetelése 1,8 millió forint. 

Dr. Ipkovich
Györgynek több ingatlan is van a nevén, autója azonban továbbra sincsen. A szombathelyi polgármesternek nincs se értékpapírja, se takarékbetétje, tartozása azonban van: 22 ezer 335 svájci frankkal és 8,4 millió forinttal tartozik a bankoknak. 

Kovács Ferenc
(Fidesz) 2008-ban gyarapította vagyonát, Sitkei ingatlanjai mellé megörökölte egy budapesti, száz négyzetméteres lakóháznak a kilencnegyvened részét. Emellett a képviselő az elmúlt két évben egymillió forintot helyezett el takarékbetétekben. 

Dr. Puskás Tivadar
(KDNP) ingatlanjainak száma nem változott, még mindig számos szántó és erdő tulajdonosa. Értékpapírban elhelyezett megtakarítása csökkent, 2006-ban még közel kétmillió forintot fektetett be, 2008-ban ez az összeg 390 ezerre csökkent. A képviselőnek takarékbetétben jelenleg hatmillió forintos megtakarítása van. Puskás Tivadar a mentőszolgálat regionális orvos-igazgatói posztját is betölti, ezért havonta bruttó 553 ezer forintot kap, oxyológus szakfelügyelő főorvosként is dolgozik, havi 12 ezer forintért, s főiskolai docens is, havi 130 ezer forintért. 

Rába László
(MSZP) 2006-ban még egy kőszegi lakóháznak és egy 912 négyzetméteres gyümölcsös felének volt a tulajdonosa, ezek a 2008-as bevallásban már nem szerepelnek. Bár 2006-ban még nem volt megtakarítása, 2008-ban már 12,3 millió forintos takarékbetéttel és hatmillió forint készpénzzel rendelkezett. 

Szabó Lajos
(MSZP) vagyona nem változott 2006 óta, viszont törlesztette hitelét: két éve még 19 millió forinttal tartozott a bankoknak, ez 2008-ra 17 millióra csökkent. 

V. Németh Zsoltnak
továbbra is vasvári ingatlanok, erdők s szántók vannak a nevén. A képviselőnek másfél millió forintos életbiztosítása van, s 4,7 millió forintos takarékbetétje. A honatya 2008-ban 3,5 millió forinttal tartozott a bankoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!