Hírek

2009.03.10. 03:28

A gotthárdi rendelőintézetért adakoznak a betegek

<b>Szentgotthárd</b> - Az önkormányzat idén kevesebb pénzzel tudja támogatni a rendelőintézetet. Az intézmény dolgozói összefogtak, hogy adományokat gyűjtsenek a működtetéshez.

Bajdó Bettina

Dr. Mesterházy Mária, a rendelőintézet vezető főorvosa elmondta, jelenleg nincsenek nagyobb gondok a működtetéssel kapcsolatban.

- A forint romlása miatt minden eszköz, gyógyszer drágul, ettől jobban tartunk most, mint a működtetési gondoktól - folytatta a főorvos. - Az tény, hogy jóval kevesebb pénzt kapunk az önkormányzattól, ezért most más finanszírozási lehetőségeket is keresünk. A dolgozók létrehoztak egy alapítványt, s urnákat helyeztek ki a rendelőintézet több pontján is, adományokat gyűjtenek a betegektől az intézmény talpon maradásához. Az urnákba mindig dobnak be pénzt a betegek, igaz, nem nagy címleteket, de mint tudjuk, sok kicsi sokra megy.

Az önkormányzati finanszírozáson túl az orvosok a saját bevételeikből és az egészségbiztosítási pénztártól kapott támogatásokból gazdálkodhatnak.

A városban több olyan hír is szárnyra kapott, hogy a rendelő működtetésének költségeit már nem sokáig tudja finanszírozni az önkormány-zat. Tegnap a szakrendelőben többen is megerősítették, hallották az erről szóló híreket.

- Én már dobtam is pénzt az urnába, mert nem szeretném, ha újból Körmendre, Szombathelyre kellene utazgatni olyan vizsgálatokra, amelyeket eddig itt helyben igénybe tudtunk venni - mondja a belgyógyászati szakrendelésre várva Erzsébet. - Ez nemcsak sokba kerülne, de rengeteg időm is elmenne rá. Sajnos sokat nem tudok adni az intézménynek, de ha mindenki csak egy keveset adna, akkor talán tudunk segíteni a rendelőintézetnek.

Ugyanez a véleménye Csabának is, aki éppen a fogorvosi szoba előtt üldögél. Ő is, mint a folyosón várakozók többsége, dobott pénzt az urnába, s reméli, így megoldódhatnak a gondok. Hangsúlyozza: a rendelőintézetben a szakorvosok, szakdolgozók színvonalas munkát végeznek, mindenki elégedett velük a városban. Nagy csapás lenne, ha netán bezárna az intézmény.

- A gondokról még tavaly hallottam, sajnálatos, hogy idáig jutottunk - közli Anita, aki tízéves fiát, Mátét hozta szemvizsgálatra. - Négy gyerekem van, jó, hogy helyben el tudunk menni szakorvosi vizsgálatokra. A doktorok ismernek engem és a gyerekeket is, s ha belépünk a rendelőbe, rögtön tudják, legutóbb miért jártunk itt. Nekem és a gyerekeimnek fontos a bizalom, el sem tudom képzelni, hogy idegen környezetbe járjunk orvoshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!