Hírek

2009.04.22. 02:28

Akadálymentes lett a celldömölki Berzsenyi Dániel gimnázium

Celldömölk - Befejezés előtt áll a gimnázium akadálymentesítése, amelyre pályázaton nyertek támogatást. Nemcsak a mozgáskorlátozottakra, de a gyengén látókra is gondoltak.

Vas Népe

A Berzsenyi Dániel Gimnázium több évtizedes épülete ugyan nem újult meg, de a kor követelményeinek eleget téve ma már könnyebben megközelíthető a fogyatékkal élők számára. Celldömölk önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv nyugat-dunántúli operatív programjának keretében meghirdetett pályázaton nyert a gimnázium utólagos, komplex akadálymentesítésére. A közel 13 és fél millió forint támogatáshoz mintegy öt és fél millió forintot tett hozzá a város.

A projekt célja, hogy a kistérség középfokú oktatásában fontos szerepet betöltő intézményben lehetővé váljon a fogyatékos diákok és a csökkent munkaképességű dolgozók számára az akadálymentes közlekedés. Az épület valamennyi közösségi funkciója, illetve a közszolgáltatások mindenki számára hozzáférhetőek lettek. A fejlesztés során egy hosszú távon is fenntartható és üzemeltethető, fizikai és kommunikációs akadálymentesítési rendszert alakítottak ki a hatályos előírások betartásával. A beruházásban a mozgáskorlátozottak számára egy liftet, szintenként wécét, az épület mellett két parkolót hoztak létre, emellett tájékoztató táblák, valamint a gyengén látók számára vezetősáv is kikerültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!