Hírek

2009.04.14. 02:28

Csokifüggő felnőttek a múzeumfaluban

Szombathely - Tojáskeresés, élő kívánságműsor, állatsimogatás, néptánc, arcfestés és gyermekműsorok. Mindezen programok várták a Vasi Múzeumfaluba tegnap az érdeklődőket.

Garai Antal 'Atom'

Pontosan tíz órakor rajtolhatott húsvét hétfőn a mezőny, hogy a Rádió Szombathely 97.1 darab elrejtett csokitojását és nyusziját meglelhesse a skanzenben. A múzeumfalut megrohamozó tömegben egyaránt voltak kisgyerekek, nagyobbak és felnőttek is. Körülbelül negyedóra alatt az összes édesség szatyorba került, viszont több helyütt pityergő gyerekekre lettünk figyelmesek. Megkérdeztünk pár családot, hogy miért szomorodtak el a gyerkőcök. Sok gyermek nem jutott egy szem édességhez sem. Idősebb gyerekek és még felnőttek is szatyrokkal felszerelkezve marékszám gyűjtötték be a tojásokat és a nyuszikat - mondta el az egyik felháborodott szülő. - A csalódott kisgyermekek nevében kívánunk jó étvágyat azon csokifüggő felnőtteknek, akik 20-30 darab tejbevonós-nyuszival és tojással gazdagodván indultak haza.

A Rádió Szombathely helyszínről közvetített délelőtti kívánságműsora és a délutáni programok azért megvigasztalták azokat, akik nem leltek édességet, sorban álltak a gyerekek, hogy dalokat kérhessenek. Szintúgy nagy sor tekergőzött az állatsimogatóknál és a kézműves-foglalkozások, illetve a kiállítások is sok családot vonzottak. Kellemes családi programot nyújtott a múzeumfalu egész napra, a reggeli pár könnycseppet leszámítva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!