Hírek

2009.05.13. 02:25

Osztrák és magyar bringások barátsága

Szentgotthárd, Feldbach, Gleisdorf - Szezonnyitónak is nevezhető kerékpártúrát rendeztek osztrákok és magyarok részvételével nemrégiben.

Szenkovits Péter

A csapat egy része Szentgotthárdról indult, a másik része az ausztriai Feldbachból. Összesen mintegy kétszázötvenen bringáztak. A rendezvény célállomása az osztrák Gleisdorf volt. Akadtak olyanok - a messzibbről érkezők -, akik az út egy részét vasúton tették meg.

A szezonnyitó kerekezők randevújának legfőbb célja az volt, hogy megemlékezzenek a Rába-völgyi kerékpárutak megnyitásáról.

Gleisdorf központjában adtak egymásnak randevút a résztvevők, volt forgatag, zene, jó hangulat és eszem-iszom is. Elektromos kerékpárokat is kipróbálhattak a résztvevők, akik közül kilencéves volt a legfiatalabb. A legkitartóbbak összesen 42 kilométert tettek meg.

Csilléry Balázs Pétertől (egy nemzetközi, sportszer-kereskedelmi hálózat területi vezetőjétől), az esemény egyik fő szervezőjétől megtudtuk, hogy rendkívül nagy volt az osztrák média érdeklődése a túra iránt. S bizony útközben és a pihenőidőkben is hangoztatták a bringások, hogy nem kell e térségben hulladékégető mű...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!