Hírek

2009.05.26. 02:28

Szilánkok borítják az erdő melletti utat Horvátzsidányban

Horvátzsidány - Tovább folytatódik a Tegyünk rendet a környezetünkben! akciónk. Tegnap délelőtt újabb helyszínre látogattunk el, Horvátzsidányban jártunk.

Bajdó Bettina

Az illegális szemétlerakót Kissné Ecker Györgyi jelentette be, ő nyerte meg környezetvédelmi akciónk díját, az elektromos fűnyírót. Györgyi hetekkel ezelőtt járt kint a helyszínen, a falu végén, s az erdő szélén illegális szemétlerakóra lett figyelmes. Tegnap a falu utolsó házánál érdeklődtünk, hogy tudnak-e illegális szemétlerakóról. Az ott élők rögtön rávágják, hogy persze, rengeteg kint a szemét, csak menjünk tovább egyenesen az erdei úton. Felhívják arra is a figyelmet, hogy jobb, ha az autót a ház udvarán hagyjuk, ugyanis a lerakóhoz vezető úton rengeteg az üvegszilánk. Gyalog indulunk el felderíteni a terepet, az erdei úton először építési törmelékbe botlunk, távolabb rossz edények, rozsdás dobozok, üvegszilánkok, elégetett háztartási hulladék maradványai borítják a terepet. Az erdei út rendkívül veszélyes, könnyen felsérthetik a szilánkok az erre járók lábát. Továbbállunk az első helyszínről, s egy másik területen rengeteg mosógép, tűzhely, autógumi, autóalkatrész szúr szemet. Kiderül, hogy a holmik magánterületen vannak, a tulajdonos azonnal odajön hozzánk, s kerek perec kijelenti, hogy a saját területén azt tesz, amit csak akar.

Szakembertől kérünk segítséget, ugyanis felmerül a kérdés, mi vonatkozik a saját területen tárolt hulladékhegyekre. A szakértő elmondja, szigorú szabályok vannak a hulladéktárolásra és kezelésre, aki ezeket megszegi, súlyos büntetésre számíthat. Az ilyen eseteket a jegyzőnél kell bejelenteni, ő intézkedhet ez ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!