Hírek

2009.06.17. 02:27

Fiatalok mérték össze tudásukat az ifjúsági napon

Szentgotthárd - A hagyományosnak mondható ifjúsági napot idén immár tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Pannon Kapu Kulturális Egyesület (PKKE). Tegyük hozzá: rendhagyó, izgalmas módon.

Szenkovits Péter

Ezúttal a Pannon Kapu Kulturális Egyesület szakított az elmúlt évek programtervével, és teljesen más köntösbe öltöztette a Szentgotthárdi Ifjúsági Napot, összegzett érdeklődésünkre Szalainé Kiss Edina, a PKKE elnöke.

Játékos, kalandos vetélkedőt szerveztek a fiataloknak, melynek folyamán megmutathatták ügyességüket, kreativitásukat. Mindezt olyan módon szervezték meg, hogy közben értéket is kínáljanak számukra. Nagyszabású vetélkedőn a résztvevőknek együttes játékra nyílt lehetőség, olyan szórakoztató elemekkel is megtűzdelték a feladatokat, melyek kiválóan alkalmasak voltak a közösségfejlesztésre.

A vetélkedő folyamán osztályközösségek, minimum nyolcfős csapatok játszottak (előzetes jelentkezés alapján). A csapatok tagjai a Szentgotthárdi Oktatási Intézmény (SZOI) Vörösmarty Mihály Gimnázium, a SZOI Széchenyi István Általános Iskola és a III. Béla Szakképző Iskola tanulói közül kerültek ki.

A résztvevők különböző feladatokat oldottak meg, amelyek a mindennapi élet főbb szegmenseit ölelték fel a sporttól (akadálypálya a tűzoltószerháznál), a logikai feladatoktól kezdve az előadásokon át (például reklámparódia) a kvíz-villámkérdésekig. Összesen tizenhárom állomást kellett teljesíteniük a város különböző területén a fiataloknak.

A csapatok kaptak olyan feladatot is, amelyre előre fel kellett készülniük, ezek a város történelméhez kapcsolódtak, de voltak leleményességet, kreativitást igénylő próbatételek, drogprevenciós kérdések, elsősegélynyújtó feladatok és játé-kok. A teamek azért is voltak ilyen nagy létszámúak, mert minden területen jártasnak kellett lenniük, hogy eredményesen versenyezzenek a többiekkel. Így valójában mindenki tudására, leleményére szükség volt, mindenki egyaránt szerepet tudott vállalni a siker elérésében.

A rendezvény zárásaként a vidám és kissé fáradt csapatokat a szervezők paprikás krumplival és zsíros kenyérrel várták a színházban.

A vetélkedő végeredménye:

1. helyezett: Hello Kitty O. SZ. K. csapat, SZOI Vörösmarty Mihály Gimnázium 9. b osztály. 2. helyezett: Gotthard 8. b Team csapat, SZOI Széchenyi István Általános Iskola 8. b osztály. 3. helyezett: Bözsevillyá csapat, SZOI Vörösmarty Mihály Gimnázium 8. A osztály.

A csapatok és a különdíjakban részesülők okleveleket, emléklapokat és értékes ajándékutalványokat kaptak.

A Pannon Kapu Kulturális Egyesület valamennyi munkatársa kivette részét a sikerből. Számosan segítették a munkájukat, akiket ezért valóban mély főhajtás illet: Baranyainé Petrovics Ildikó, Doncsecz Gábor, Gaálné Horváth Andrea, Gaál László, Korpics Ferenc, László Eszter, Molnár László (Polgárőr Egyesület), Petroviczné Domonkos Katalin, Rezső Rita, valamint Sömenek István (Önkéntes Tűzoltó Egyesület). Az ifjúsági nap fő támogatója a Vas Megyei Közgyűlés oktatási, kulturális és ifjúsági bizottsága volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!