Hírek

2009.06.24. 02:22

Hajókázás, metrózás, villamosozás - őriszentpéteri iskolások kirándulása a fővárosban

Őriszentpéter - Az Általános Iskola Őriszentpéter összes diákja budapesti kiránduláson vett részt nemrég. Megnézték a főváros főbb nevezetességét. Metróztak, villamosoztak, hajóztak a gyerekek.

Varga Nóra

Az egész iskola útra kelt, hogy Budapest főbb nevezetességeit megismerhessék az őriszentpéteri tanulók. Sokan közülük még sohasem jártak a fővárosban. Ekkora útra eddig még sohasem vállalkoztak a pedagógusok. Hajnali 3 óra 50 perckor az őriszentpéteri vasútállomáson volt a találkozó, a 170 gyereket az osztályfőnökök és az iskolában tanító pedagógusok kísérték el. Zalaegerszegen szálltak át a budapesti gyorsvonatra, a néhány órás utazás jól telt, a kabinokba élet költözött, a gyerekek alig várták, hogy meg- érkezzenek a fővárosba. 

A Déli pályaudvaron szálltak le a vonatról, innen metróval utaztak el a Deák térre. Az iskolások azt élvezték a legjobban, amikor a Duna alatt utaztak át. A kirándulócsoport néhány perc alatt elért a Vigadóhoz, ahol előre lefoglalt hajón városnézésre indultak az iskolások, megnézték a Margit-szigetet, átmentek a hidak alatt, a látottakat Tóth László, az iskola pedagógusa kommentálta. A hajókirándulás után az 1-5. osztályosok a Kossuth térre villamosoztak, majd idegenvezető kalauzolásával végigjárták a Parlamentet. A 6-8. osztályosok pedig belvárosi sétára indultak. Háromnegyed óra múlva a felsős diákok látogatták meg a Parlamentet, a kicsik pedig kisföldalattival a Hősök terére utaztak, itt megnézték a filmekből jól ismert látványosságokat. Ezt követően a két csoport a Déli pályaudvaron találkozott, és élményekkel gazdagodva hazafelé vették az irányt. Fekete Lászlóné, az iskola igazgatóhelyettese elmondta, hogy igazi kirándulóidőben volt részük. A gyerekek az út során végig fegyelmezetten viselkedtek, hallgattak a pedagógusokra, így zökkenőmentesen telt a Budapesti kirándulás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!