Hírek

2009.06.20. 09:15

Szemétlerakónak használták az erdőt

Szombathely - Újabb illegális szemétlerakót találtunk a város határában. A szemétre az erdő szélén bukkant rá Mészáros Béla, a közút kht. megyei környezetvédelmi előadója.

Bajdó Bettina

Pár napja kereste meg lapunkat Mészáros Béla, hogy nemrég a 89-es főúton, a bucsui határátkelő felé, az erdő szélén elrettentő látvány fogadta. Valaki a szemétlerakó helyett az erdőben borította le szemetét. Tegnap a Tegyünk rendet környezetünkben! akciónk során közösen látogattunk ki a helyszínre.

- Erdészként kezdtem a pályafutásomat, ezért ha van pár szabad percem, akkor sétálok egyet az erdőkben - meséli az előadó. - Pár napja is szerettem volna gyönyörködni a természetben, ám elkeserítő látvány fogadott az erdei út bejáratánál. Valaki az erdő szélére borította az otthon kiselejtezett holmikat.

A fák alatt, a bokrok mellett ruhafoszlányok, fém alkatrészek, autógumik és nejlonzacskók hevernek, s kibelezett mosógép is díszeleg a szemétkupac tetején. 

- Megpróbáltam keresni egy levelet, egy számlát vagy valami személyes tárgyat, ami nyomra vezethetett volna, hogy kié a szemét, de nem találtam semmit - mondja Mészáros Béla. - Felháborító, hogy nem törődnek az emberek a környezetünkkel, s szennyezik az erdeinket. Pedig a városban van hulladékudvar, ahol ingyen lerakhatták volna a szemetüket. Jó lenne, ha nemcsak a városban figyelnének a köztisztaságra, hanem az erdőket is folyamatosan ellenőriznék.

A környezetvédelmi szakember hozzátette, hogy munkája során sokszor találkozik illegálisan lerakott hulladékkal, de általában csak kisebb mennyiséget dobnak az emberek az utak szélére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!