Hírek

2009.07.20. 02:29

A héten lesz a tűzoltó-olimpia - Kőszegiek képviselik hazánkat Csehországban

Kőszeg, Ostrava - Tegnap elindult Ostravába a tűzoltó-olimpiára a kőszegi önkéntes tűzoltók két csapata. Dobogós helyezésben nem reménykednek, de szeretnének jól helytállni.

Némethy Mária

- Pinkafői tűzoltóbarátainktól tudjuk, hogy a 60-as évek óta rendeznek tűzoltó- olimpiát. Úgy tudjuk, a mostanin 25 nemzet legjobb tűzoltócsapatai vesznek részt - hallom Seper András kőszegi tűzoltóparancsnoktól. Vérmes reményeik nincsenek, dobogós helyezéssel nem számolnak. A férfiak mezőnyében 81 csapat indul, a nőkében 46. Egy fedett sportarénában rendezik meg a tűzoltók legrangosabb versenyét.

- Nyolc éve tartó folyamat csúcspontja ez az olimpia - magyarázza Seper András. - Folyamatosan jobbak lettek a csapataink, felkészülésük is jól ment. Naponta, munka után voltak a gyakorlatok, finomítottunk is rajtuk, videóról visszanéztük a korábbi versenyeinket, kielemeztük, kijavítottuk a hibákat.

Előbb edzenek Ostravában a kőszegiek, pénteken a nők, szombaton a férfiak versenye lesz. Seper András azt mondta útravalóul: akkor lesz minden rendben, ha a verseny után mindegyikük elégedett lesz a teljesítményével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!