Hírek

2009.07.16. 21:34

A Sándor Károly Labdarúgó Akadémián járt Rafael Benítez, a Liverpool vezetőedzője

Agárd - Egynapos villámlátogatásra érkezett csütörtökön Magyarországra Rafael Benítez, a Liverpool vezetőedzője, hogy megnézze az agárdi Sándor Károly Labdarúgó Akadémián zajló munkát.

MTI


Rafael Benítez, az angol Liverpool FC vezetőedzője (k) látogatást tesz a Sándor Károly Labdarugó Akadémián a Fejér megyei Gárdonyhoz tartozó Agárdon. Benítez megtekintette a labdarúgók felkészülését szolgáló létesítményeket, valamint az U-19-es és U-17-es csapatok edzését.MTI Fotó: Nagy Lajos 

A spanyol szakembert előbb körbevezették a létesítményben, majd kilátogatott egy edzésre, ahol rövid beszédében elmondta a játékosoknak, hogy nagyszerű szakemberek kezében vannak, és ugyanolyan gyakorlatokat végeznek, amilyeneket a Liverpool futballistái. Hozzátette, hogy dolgozzanak keményen, mert az angol klub figyeli a fejlődésüket, és akár lehetőséghez is juthatnak a Vörösöknél.
 
"Minden igényt kielégít ez az intézmény, nagyon elégedett vagyok a látottakkal. A szakemberek is kitűnő munkát végeznek, és örülök, hogy erről személyesen is meggyőződhettem" - mondta Benítez.
    
Az akadémia egykori növendékei közül Németh Krisztián csatár és Gulácsi Péter már jó ideje a szigetországi együttesnél készül, jelenleg pedig öt játékos tölt kint egy hetet.
    
"A Liverpool többször ideküldi a szakembereit, hogy információt gyűjtsenek. Név szerint kérték, hogy ezt az öt játékost nézhessék meg személyesen. A Liverpoollal 2007-ben kötött hároméves együttműködési megállapodást hamarosan kettővel meghosszabbítjuk, mert mindkét fél elégedett az eddigi munkával" - mondta Tamási Zsolt, az akadémia szakmai igazgatója.
    
Benítez Gulácsiról és Némethről azt mondta, hogy hosszú távon számol velük, s mindkét labdarúgót nagyon tehetségesnek tartja. A hálóőr szerinte minden bizonnyal ebben az idényben is a Liverpoolnál marad, a csatár viszont nem biztos, mert ezt jelentősen befolyásolja, hogy mely támadók kerülnek a nagycsapat keretébe. Hozzátette, minden ilyen esetben a játékos érdekeit nézik, hogy mi szolgálja legjobban a fejlődését, így nem kizárt Németh esetleges kölcsönadása sem.
    
Az együttesével négy éve Bajnokok Ligáját nyert szakember ugyanakkor nem kívánt semmit elárulni a csapat átigazolásairól, mint ahogy kitért a Real Madrid nagybevásárlását firtató kérdés elől is. Azt ugyanakkor elárulta, hogy mit mondott a 2005-ös BL-döntő szünetében, amikor 3-0-ra a Milan vezetett: "Nincs veszítenivalónk, így felszabadultan játszhatunk a közönségünkért, amely ide is elkísért bennünket. Próbáljunk meg egy gólt szerezni, és akkor talán még van remény". 
    
A találkozót végül 3-3-as döntetlen után büntetőkkel a Liverpool nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!