Hírek

2009.07.29. 02:28

Összekoldult falunap Bobán

Boba - Hét borgrácsnyi étel, rengeteg palacsinta, lángos készült a falunapon a koldusszekéren összeszedett adományokból.

Nagy Ildikó

Megtelt a múlt pénteken Boba utcáit járó koldusszekér: a 40 millió forint környezetvédelmi bírsággal sújtott település lakói adták össze a szombati falunapi finomságok alapanyagait.

Az adományokból halászlevet, gulyást, nyúlpaprikást, vadast főztek a helybeli szakácsok, a szekérre rakott lekvárból, lisztből és olajból pedig palacsinta és lángos készült, a gyerekek legnagyobb örömére. A falunak van egy saját készítésű vattacukorgépe, az is dolgozott egész nap, de az összedobott hatvan kiló kristálycukor nagy része még így is megmaradt. Az egésznapos mulatságra Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke is ellátogatott, és - nemes gesztusként - ötvenezer forintot ő is feldobott a koldusszekérre.

Nagy sikere volt a Csajbók Tamásné által dirigált színi előadásnak, mely főleg helyi humorból táplálkozott. Némi söremelgetés és -egyensúlyozás után az is eldőlt, hogy ki a falu legerősebb embere: a megtisztelő cím Szabó Sándort illette meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!