Hírek

2009.09.09. 02:29

Csaknem 120 millió kompetencia alapú oktatásra Celldömölkön

Celldömölk - A város önkormányzata 117 millió 544 ezer 513 forintnyi támogatást nyert a kompetenciaalapú oktatás elterjesztésére. A projektben három intézmény vesz részt. A társas viselkedés fontos szabályairól is szó esik majd az általános iskolában.

Nagy Ildikó

A projekt nyitó rendezvényét a tanévnyitó előtt tartották a Kemesaljai Művelődési Központ és Könyvtárban. A több mint 117 millió forintnyi támogatásnak köszönhetően a város három intézményében másképp indult az idei tanév. A programban a Városi Általános Iskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat négy, a Városi Óvoda, valamint a Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola pedig egy-egy feladat-ellátási hellyel vesz részt. Mindegyik telephelyhez külön szakmai feladatterv készült.

A projektindító konferencián - melyet Fehér László polgármester nyitott meg - elsőként Szatmáriné Mályi Nóra közoktatási szakértő beszélt a kompetenciaalapú oktatás közoktatásban betöltött szerepéről, majd Bacsó Ágnes komplex intézményi szaktanácsadó ismertette a celldömölki pályázatot. Ezt követően a programban részt vevő intézmények fejlesztési elképzeléseit ismertették.

A Városi Óvoda részéről a Koptik utcai székhelyóvoda kiscsoportja - huszonöt gyermek és két óvónő - vesz részt a programban, mely elsősorban az esélyegyenlőségre, az óvoda és a család kapcsolatának erősítésére és a szabadidős porgramokra koncentrál. A Városi Általános Iskola Széchenyi utca 16. szám alatti intézményében az infokommunikációs eszközök hatékonyabb alkalmazására törekednek, és a program során a tanulók elkészítik az év ünnepeire fókuszáló műsorfüzetet. Az iskolában szombat délelőttönként óvodásokat is fogadnak majd. Egy házzal arrébb, a Széchenyi utca 15. szám alatti intézményben négy csoportban 96 tanuló vesz részt a projektben. A témahéten a nagy elődökre emlékeznek a gyerekek, és sok más mellett a társas viselkedés szabályait és az egészséges életmód fontosságát is ecsetelik a pedagógusok, a gyerekeket pedig egy egészséges recepteket tartalmazó gyűjtemény összeállítására ösztönzik majd. Az Árpád utcai iskolában 165 diák és hat pedagógus lesz részese a programnak, melynek során izgalmas erdei iskolai foglalkozásokon vehetnek részt a diákok. A szövegértés és a matematika mellett a szociális és életviteli kompetenciára is nagy hangsúlyt helyeznek majd. A Városi Általános Iskola alsósági intézményében sok egyéb téma mellett az életpálya-építésről is szó lesz, és a mozgás iránti kedv felkeltésére is törekednek majd a tanárok. A szakközépiskolában 50 diákkal indul a program, ők az idegen nyelvek mellett az Európai Unió működésével is megismerkednek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!