Hírek

2009.09.02. 02:29

Őszi nagyüzem

Celldömölk - A nyári szünet után hétfőn ülésezett a város képviselő-testülete. Az ülésen a város nagyberuházásairól is szó esett. Bejelentették, hogy melyik cég építheti meg az új városházát.A két gyermekorvosi rendelő költöztetéséről majd később döntenek a képviselők

Balla Emőke

Több mint harminc napirendi pontot vitatott meg hétfőn délután a város képviselőtestülete. Az ülésen a város nagyberuházásairól is szó esett. Bejelentették például, hogy a közbeszerzési bizottság az augusztus 28-ai ülésén a Swietelsky Vasúttechnika Kft. bruttó 493 millió 562 ezer 500 forintos ajánlatát fogadták el, így ők építhetik meg az új városházát. Elhangzott az is, hogy a három pályázat közül egyedül ezé a cégé volt érvényes.

A Kemenes Vulkán Parkot illetően elhangzott, hogy a második körös pályázatot formai és tartalmi szempontból is befogadták. A volt TIG-telep területének megosztása megtörtént, és a Vulkán-ház jogerős építési engedélyét is kiadta az építési hatóság. A városközpontban - a Hollósy, a Dr. Géfin és a Szentháromság téren- tervezett térfelújítások engedélyes tervdokumentációi szintén elkészültek, és a volt tűzoltóság épületének felújítási és átalakítási, valamint akadálymentesítési terveit is hamarosan átadja a tervező.

A városatyák a Vulkán fürdő jegy- és bérletárairól is döntöttek. A fürdő üzemeltetője előtte Bük, Sárvár, Lenti, Kehidakustány és Pápa fürdőinek bérletrendszerét is elemezte. A képviselők arról határoztak, hogy ezer forinttal megemelik a bérletek árát, a 10, 20, 30 alkalmas bérlet felhasználási idejét pedig egységesen fél- éves időtartamban határozták meg. Döntés született arról is, hogy keddenként és csütörtökönként a gyermekek továbbra is 450, a felnőttek pedig 650 forintért válthatnak reggeli úszójegyet. E két napon - az edző által meghatározott létszám erejéig - az úszóegyesület tagjai 200 forintért használhatják a létesítményt. A helyi közoktatási intézmények tanulói továbbra is minden tanévben öt alkalommal - az iskolai úszásoktatás részeként - ingyen léphetnek be a fürdőbe.

Döntöttek két felújításra szoruló izsákfai önkormányzati ingatlan értékesítéséről is. Egy 75 négyzetméteres, vaskályhával fűtött lakást 1 millió 800 ezer forintos áron indítanak a liciten, egy 24 négyzetméteres helyiséget pedig 840 ezer forintért kínálnak eladásra.

Amennyiben a két ingatlan nem talál gazdára, raktárként hasznosítja őket az önkormányzat.

A volt mozi épületét öt éve, térítésmentesen bocsátotta az önkormányzat a Soltis Lajos Színház rendelkezésére. Most meghosszabbították a szerződést, azzal a kiegészítéssel, hogy ha a város érdeke úgy kívánja, három hónapon belül felmondhatják a szerződést.

Jó hír a szülőknek és a környék lakóinak, hogy a Somogyi Béla utca végén lévő játszóhelyet bekeríti az önkormányzat, továbbá két padot, egy asztalt és egy hulladékgyűjtőt is kihelyeznek a területre.

Szó volt még arról, hogy két gyermekorvosi rendelőt a kórház területére költöztetne be az önkormányzat, és ezzel biztosítanák a szülészet működéséhez szükséges szakembert, ám erről csak később dönt a testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!