Hírek

2009.10.14. 02:29

A falvak kultúrájáért Telekesen

A településen ez év tavaszán alakult meg az Összefogás Telekesért Egyesület, amelynek képviselői a Falvak Kultúrájáért Alapítvány meghívására egy uniós programzárón vettek részt Székelyföldön.

Vas Népe

Az Európai Uniós programzáró október 2-4 között a Hargita lábánál fekvő Ivó településen várta a résztvevőket. Az elmúlt két évben több ország civil szervezeteit megmozgató programot a Székelyudvarhelyi Kékiringó Alapítvány szervezte. A projekt célkitűzésében, vagyis a hagyományok felkutatásában és a kölcsönös, széles körű bemutatásában összesen négy ország civil szervezetei működtek együtt. A rendezvényen a programértékelés, a bemutatkozás és a kapcsolat-építés mellett a rendező alapítvány, a Szlovákiai Zoboralja Kulturális Központ és a Falvak Kultúrájáért Alapítvány új, 2013-ig szóló európai programot is útjára indított, melyben számítanak a hegyháti kistelepülés civil közösségének a részvételére is.

A háromnapos rendezvényt a székelyudvarhelyi fesztivál és a hargitai kirándulás színesítette. A tartalmas programokon a telekesi egyesület képviselői is részt vettek. Mint mondták: bíznak abban, hogy a közös programok mellett egy kétoldalú együttműködéssel megvalósuló projektekre is sor kerülhet. Az egyes ünnepkörökhöz kapcsolódó hagyományok ápolása a következő években az Európai Kultúra Napja eseménysorozattal bővül, amelyben ez évben is szerepe volt a Vasi-Hegyhát településeinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!