Hírek

2009.10.28. 03:25

Izgalmas vetélkedők a Halloween-partin

Az őszi szünet előtti héten tartották meg a Halloween-partit a Nádasdy Tamás Általános Iskolában. Érdekes vetélkedők várták az intézmény angolosait.

Varga Nóra

A Halloween-parti ötletgazdája az intézmény két pedagógusa, Hóbor Istvánné és Guzmics Tamásné volt, akik jobbnál jobb programokkal várták az eseményre érkezőket. A parti célja az volt, hogy az iskola angolosai minél jobban gazdagítsák a szókincsüket, halljanak többet az angol hagyományokról, valamint töltsenek el egy jó délutánt közösen.

A Halloween az angolszász országokban terjedt el, majd egyre népszerűbbé vált Amerikában. Eredetileg a kelták istenéhez való áldozatmutatás volt a célja, a későbbi századokban átformálódott jelmezes mulatsággá. A parti első felében szellemekre vadásztak a diákok - az udvaron elrejtett száz szellemből kellett megtalálni minél többet a csoportoknak -, majd az angol versikék elmondása és az ötletesebbnél ötletesebb jelmezek felsorakoztatása szórakoztatta a zsűrit.

A bírák előtt megcsillogtathatták tehetségüket a diákok az almahorgászatban és a múmiacsomagolásban. Ezek a versenyszámok még izgalmasabbá tették a délutánt. A rejtvények és a kvíz feladatok is rendkívül érdekesek voltak.

A konyhai dolgozók sütőtökkel, sült almával és teával kedveskedtek a tanulóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!