Hírek

2009.10.20. 11:52

Végigtekerte az El Camino-t a magyar békebiciklis

Hazaérkezett újabb európai körútjáról Zelei József, a béke kerékpárosa. Az aktivista ezúttal az El Caminot, vagyis a Szent Jakab zarándokútat járta végig társával.

Vojnovics Viktória

Zelei József  2004-ben indult el első európai útjára azzal a céllal, hogy  az erőszakmentes, biztonságos, esélyegyenlő, békés kontinensért kampányoljon. Mint mondta, kerékpározás közben jönnek a legjobb gondolatok, így született meg a kampány ötlete is, mely mára jelentős nemzetközi érdeklődést váltott ki.

Az elhivatott kerékpáros vállalkozása kezdete óta minden évben tesz egy-egy európai körutat: az elmúlt esztendőkben összesen 36 országon tekert át, több 100 várost keresett fel, s összesen mintegy 22 ezer kilométert tett meg.

A kerékpáros és társa idén  augusztus 31-én Egerből indulva a Budapest - Bécs - Eisenstadt - Marseille - Barcelona - Zaragosa - Burgos - Santiago de Compostela - Finisterre - Barcelona útvonalon haladva október  10-ig végigjárta  az El Camino zarándokútat, ezúttal maga mellett tolva kerékpárját. Így ezúttal  összesen 1156 kilométert járt végig. Majd Finisterreben Zelei József felállította, a magával vitt kopjafát. Útja, ezúttal is jelentős nemzetközi érdeklődést váltott ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!