Hírek

2009.11.05. 14:07

Konferencia a SEK-en a tudomány napján

Korszakok és váltások címmel rendezett konferenciát a Savaria Egyetemi Központ bölcsész kara a Magyar Tudomány Napja (november 5.) alkalmából.

Bajdó Bettina

Korszakok és  váltások A SEK bölcsész kar konferenciája a tudomány napján

A konferencia csak az egyik állomása, interdiszciplináris szimpóziuma volt a Magyar Tudomány Napja tiszteletére rendezett a karon tevékenykedő intézetek, tanszékek, műhelyek által szervezett  sorozatnak. A konferenciára olyan oktatók és kutatók  jelentkeztek, akik a váltás témakörében dolgoznak, különböző korszakokban.

Legyen az a nemzetállamok újragondolásának ideje, a magyar 1956 vagy 1989 összehasonlítva az olaszországi politikai élettel. Van, aki a napóleoni háborúk hadművészetével foglalkozik, más a magyar népi kultúra korszakaival.

Elhangzott előadás Augustus császárról, az ókor legnagyobb korszakváltójáról, de a Borostyánkő útról is, mint a romanizáció eszközéről különös tekintettel a kelta identitás kérdésére. Egy előadó témának választotta a Nyugat-Magyarországon élő horvátok történetét, más az 1809-es hadjárat itteni vonatkozásait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!