Hírek

2009.12.10. 14:35

Nem kérdeztek az egészségügyről szóló közmeghallgatáson

Az egészségügy volt a témája a szerda délutáni közmeghallgatásnak a szombathelyi városházán. A meghallgatáson megjelent a kórház vezetősége s a MÁV-rendelő igazgatója.

Bajdó Bettina

Dr. Ipkovich György polgármester a közmeghallgatás elején elmondta, hogy azért az egészségügyet választották az idei közmeghallgatás fő témájának, mivel az influenzás időszakban szeretnének információkat kapni a város járványügyi helyzetéről.

A polgármestertől dr. Prugberger Emil, a város egészségügyi bizottságának elnöke vette át a szót. Nehezményezte, hogy a városnak nincs beleszólása a kórház ügyeibe, így nem tudják elmondani problémáikat, észrevételeiket az ellátással kapcsolatban. 

Az elnök felvetette még, hogy az előjegyzési listák folyamatosan nőnek, s több hetet kell várni például az MR-vizsgálatokra. Hozzátette még, hogy a  járóbeteg- szakellátást is el akarják költöztetni az SZTK-ból a Markusovszky kórház területére, s ez - véleménye szerint - járványügyi szempontból is kivitelezhetetlen.

A kórház jelenlegi helyzetéről dr. Kőfalvi István orvos-igazgató beszélt. Elmondta, hogy  problémák nemcsak  a Markusovszky kórházban jelentkeznek, hanem minden egészségügyi intézményben. Kiemelte, mindenki megnyugodhat, járvány esetére külön tervet dolgozott ki a kórház.

Bár a hallgatóság is kérdezhetett volna a főorvosoktól, érdemleges kérdés egészségügyi témában nem érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!