Hírek

2010.01.19. 14:28

Tavaly az ország valamennyi régiójában csökkent a vendégforgalom

A tavalyi év első tizenegy hónapjában Magyarország valamennyi régióban csökkent a vendégforgalom. A legkisebb mértékben a Nyugat-Dunántúlon.

Erős D. Zoltán

Tavaly 11 hónap alatt a a régió kereskedelmi szálláshelyeit 3,5 százalékkal  kevesebb vendég kereste fel, derül ki a Központi Statisztikai Hivatal összegzéséből. A régió kereskedelmi szálláshelyein eltöltött  vendégéjszakák száma 2,6 százalékkal csökkent. A külföldiek csaknem azonos számú vendégéjszakát vettek igénybe mint egy évvel korábban, ám a hazai  turisták körében 4,2 százalékos csökkenés volt  érzékelhető. 

A külföldi vendégeknek köszönhetően Vas megyében összességében sem a vendégek, sem a vendégéjszakák száma nem csökkent. Ugyanakkor Győr-Moson-Sopron megyébe csaknem 10 százalékkal kevesebben látogattak.

Zala megyében  ebben az időszakban 2 százalékkal csökkent a vendégek száma. A régióban a szállóvendégek átlagos tartózkodási ideje 3,1 nap  volt. Vas megyében a külföldiek átlagosan 3,9, míg a belföldi  utazók 2,5 napot töltöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!