Hírek

2010.02.12. 15:46

Felújítják a körmendi vasútállomást

Pénteken bemutatták a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács nyertes pályázatait, s átadták a támogatásból felépített csörötneki Komplex Egészségügyi Szolgáltató Központot is.

Maróthy Andrea

A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács (NYDRFT) február 5-én ülésezett, ahol a pénzek átcsoportosítása is napirendre került.

Pénteken a körmendi vasútállomáson Tompa László, a NYDRFT tagja mutatta be a nyertes pályázatokat, később a csörötneki Komplex Egészségügyi Szolgáltató Központ átadásán vettek részt a megjelentek.

Répcelak közel 39 millió forintot nyert el az Európai Uniós pályázaton. A sárvári önkormányzat a fűtés és elektromos hálózat korszerűsítésére 49 millió forint vissza nem térítendő támogatást, a  vasvári önkormányzat pedig 50 millió forintot kapott.

A körmendi önkormányzat szintén a nyertes pályázók között szerepelt. Az állomás épületének északi részét már felújították, s az ablakokat is kicserélték.

Az önkormányzat most a peron felújítását, az épület tetőszerkezetének cseréjét, s egy jobb fogadótér kialakítását tűzte ki céljául. Erre Körmend közel 44 millió forint támogatást kapott.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!