Hírek

2010.02.11. 13:47

Szakály kontra Czeglédy: elnapolták a pert

A tanúk eredménytelen szembesítése után ismét elnapolta a bíróság annak az ügynek a tárgyalását, amelyben fideszes és MSZP-s fiatalokat vádolnak garázdasággal és könnyű testi sértéssel.

zaol.hu

Egy két évvel ezelőtti márciusi éjszakán plakátragasztás közben összetűzésbe keveredett a megyeszékhely belvárosában két fiatalember. Egyikük a városi közgyűlés fideszes képviselője, Szakály Gábor volt, a másik Czeglédy Péter, a szombathelyi alpolgármester öccse. A nézeteltérés következtében mindketten vádlottként álltak a Szombathelyi Városi Bíróság előtt, mégpedig garázdaság és könnyű testi sértés miatt.

Az egyik fél verziója szerint a Fidesz aktivistái békésen plakátoltak a Külsikátornál, itt támadt Szakályra Czeglédy, és brutálisan megverte a képviselőt.

Ezzel szemben az MSZP-s alpolgármester öccse azt mondja, hogy felszólította az illegális plakátragasztókat cselekedetük befejezésére, ám mivel ez nem történt meg, felrúgta a ragasztósvödröt. Szerinte éppenséggel Szakály emelte ütésre a kezét, ezért kezdődött némi dulakodás.

A csütörtöki tárgyaláson Czeglédy ismét kijelentette: a garázdaságot elismeri, ám határozottan visszautasítja Szakály vádjait a brutális verést illetően.

A per meglehetősen vontatottan kezdődhetett el a Szombathelyi Városi Bíróságon: tavaly többször is elmaradt a tárgyalás a városi képviselő miatt: volt, hogy nem jelent meg, vagy éppen elfogultságot jelentett be a bíróság ellen, legutóbb ügyvédet váltott.

Az ügyben csütörtökön több tanút is meghallgathatott a dr. Farkasné dr. Diós Mária vezette büntetőtanács, ám előrelépés nem történt. Az érintettek különbözőképpen emlékeztek a perbeli eseményre, a szembesítés is eredménytelen volt. A bíróság elnapolta a tárgyalást, helyt adva annak a védői indítványnak, hogy hallgassák meg az orvos szakértőt, továbbá idézzenek be még egy plakátragasztó tanút is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!