Hírek

2010.02.14. 13:56

Új munkahelyek létrehozására lehet pályázni

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium az idén is pályázatot hirdetett munkahelyteremtő beruházások támogatására. Erre országosan 1,5 milliárd forint áll rendelkezésre.

Erős D. Zoltán

A válság okozta problémák enyhítésére is szolgál az a szaktárca által kiírt pályázat, amely az új munkahelyek létrehozásához nyújt támogatást, tudtuk meg Soós Zoltántól, a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ munkatársától.

Az új munkahelyek létrehozását eredményező beruházások támogatása elsősorban kedvezőtlen helyzetű térségekben a hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatásának ösztönzését szolgálja. Célja még a regionális különbségek mérséklése, a fejlődőképes vállalkozások piaci pozíciójának erősítése, versenyképességük javítása.

A támogatás mértéke alapesetben - új munkahelyenként - legfeljebb 800 ezer forint. Amennyiben a fejlesztés a hátrányos helyzetű térségekben, településeken valósul meg, illetve nyilvántartott álláskereső alkalmazása esetén tovább növekedhet, maximum 1,5 millió forintig.  Egy beruházási projekthez legfeljebb 80 millió forint, a hátrányos helyzetű régiókban, kistérségekben, településeken megvalósuló beruházáshoz legfeljebb 160 millió forint támogatás igényelhető. A pályázatot a régióban a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központhoz munkaügyi központhoz lehet benyújtani március 12-ig. 

A támogatásról, illetve elutasításról a szociális és munkaügyi miniszter dönt 2010. április 30-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!