Hírek

2010.02.23. 14:21

Uniós támogatás a csatornázásokhoz

A Nyugat-dunántúli Operatív Program Kistelepülések szennyvízelvezetési és kezelési pályázatán 9 projekt nyert el összesen több mint 2,5 milliárd forint támogatást.

Erős D. Zoltán

A pályázat eredményéről  dr. Ipkovich György, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács társelnöke tájékoztatta az újságírókat. A kiírásra negyvenhárom pályázat érkezett be. Ebből a kilenc támogatott mellett három projekt került tartaléklistára. Ez utóbbiak támogatása akkor válik lehetővé, ha az ehhez szükséges forrásokat sikerül biztosítani.

A pályázati felhívás május végén jelent meg, a benyújtási időszak szeptember végéig tartott. A konstrukció keretében kistelepülések önkormányzatai, önkormányzati társulásai pályázhattak többek közt újonnan építendő költség- és környezetkímélő szennyvíztisztítási technológiájú telepek, és hozzá kapcsolódó szennyvízgyűjtő, -elvezető rendszerek kiépítésére. Az elnyerhető vissza nem térítendő uniós támogatás összege projektenként 10 és 500 millió forint közötti lehetett.

A kilenc nyertes projektnek összesen 2 milliárd 569 millió forint támogatást ítéltek meg. A projekt teljes költsége 3 milliárd forint. A kilenc projekt között hat a vasi. Csehimindszent önkormányzata 176 millió 665 ezer forint uniós forráshoz jutott a település szennyvízelvezetésének és kezelésének a megoldására.

Hegyháthodász 103,2 millió, Kemenesmihályfa 130,3 millió, Rábahidvég 396 millió, Sitke 288,7 millió, míg Uraiújfalu és Vámoscsalád 495,1 millió forint uniós forrást használhat fel szennyvízelvezési és tisztítási projektjéhez. megvalósításához.

A belterületi vízrendezési pályázaton Vasból Répcelak volt eredményes. A kisváros 96 millió forintos támogatást nyert el 113 milliós a csapadékvízelvezetési projektje megvalósításához. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!