Hírek

2010.03.01. 13:24

Körutakat alakítanak ki Sárváron

A Nyugat-dunántúli Operatív Program részeként a belterületi utak fejlesztéséhez több mint 140 millió forintot uniós forrást használhat fel a sárvári önkormányzat.

Erős D. Zoltán

Az Esze Tamás utcából induló fejlesztés során az útszélesítéssel nem csak a gépjárműforgalomhoz teremtenek új feltételeket, hanem mindkét oldalon kiépül majd egyaránt 1 méter 40 centiméter szélességben kerékpárút is. Így például a fürdőhöz igyekvők is megtehetik majd ezt két keréken.

A beruházás végrehajtása több mint 140 millió forintról szóló támogatási szerződését a napokban írták alá, a munkák befejezési határideje 2011. áprilisa. A projekt összeköltsége megközelíti a 190 millió forintot.
 
Sárvár város közúthálózatának alapvető problémája, hogy az egyes városrészek közötti közúti közlekedés elsősorban a városközpontot átszelve, a Sársziget utca, Batthyány utca, Rákóczi utca vonalon oldható meg.
 
A nehézgépjármű, illetve a városon áthaladó személygépkocsi  forgalmat  ugyan csillapította a 84-es számú  főút,  valamint a 88-as számú főút elkerülő szakaszainak megépítése, ennek ellenére a főutcán továbbra is gyakoriak a torlódások.

Ezt  a forgalomterhelést  kívánják csökkenteni Sárváron. A fejlesztéssel két, a központtól délre eső  körutat alakítanak ki. Az  egyik Esze Tamás utca, Nádasdy Ferenc utca és Gyöngyös-híd közötti szakaszon át  kapcsolódik a déli feltáró úthoz, a Vadkert körúthoz.  Ezen keresztül lehet eljutni a szállodaterületekhez, a gyógyfürdőhöz és a Hegyközségi városrészhez. 

A  Nádasdy Ferenc utca  ezen túlmenően Kertváros városrész főgyűjtő útja, ebbe az irányba  is összeköttetést kínál. A jelenleg 3-3 méteres forgalmi sávokból álló burkolt útfelület a fejlesztéssel érintett 360 méternyi szakaszon 8,8 méteresre bővül. Az útszakasz jelentős részén a burkolat felújítása és szélesítése történik meg, a Gyöngyös-híd felőli 80 méteres szakaszon a pályaszerkezet is átépül. 
 
A másik körút a Hunyadi utca- Batthány utca körforgalomtól kínál majd egérutat azoknak, akik nem akarnak áthaladni a város, egyelőre az ott várakozó járművektől is zsúfolt központján. Az új  út  7 méteres széles lesz. Ez a fejlesztés teremt közvetlen kapcsolatot a Tizenhárom város városrész és az Alkotmány utcai lakótelep, valamint a városközpont között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!