Hírek

2010.03.25. 13:22

Magyar Rádió: Such György visszalépett a elnökjelöltségétől

Visszalépett a Magyar Rádió elnökjelöltségétől a posztot jelenleg betöltő Such György.

MTI

Döntése indokaként az MTI-nek csütörtökön azt mondta, hogy a pártdelegáltakból álló kuratóriumi elnökségben nem volt konszenzus a jelöléséről, így a pályázat nélküli hosszabbítás lehetőségével nem kíván élni.

Az MTI név nélkül nyilatkozó testületi tagoktól úgy értesült: a közrádió elnöke egy nappal a megválasztásáról döntő csütörtöki nagykuratóriumi ülés előtt, levélben tájékoztatta erről a kuratórium elnökét.

Ebben az értesülés szerint az áll: kezdettől azt vallotta, hogy ezt a tisztséget „csak a mértékadó politikai erők támogatása mellett lehet és érdemes betölteni, mert csak ebben az esetben garantálható az intézmény tényleges függetlensége”.

„Az elmúlt hetek eseményei alapján számomra teljesen világossá vált, hogy a mandátumom pályázat nélküli meghosszabbítása kapcsán a jelenlegi, politikailag felfokozott kampányidőszakban a kritikus politikai támogatottság nem biztosítható” - áll ismerőinek közlése szerint a dokumentumban.

Az információ szerint a levélben a pályázat nélküli hosszabbítás napirendről levételét kéri Such György, aki egyben jelzi: kész megpályázni a tisztséget, amennyiben „a demokratikus politikai erők egyöntetű támogatását sikerül ismét elérnem”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!