Hírek

2010.03.25. 15:27

Ötszáz új járőrautót kapott a rendőrség

Ötszáz új, három éves bérleti szerződésű járőrautót adott át a rendőrségnek Forgács Imre igazságügyi és rendészeti miniszter csütörtökön Budapesten.

MTI

A Készenléti Rendőrség Kerepes úti laktanyájában tartott ünnepélyes ceremónián a Forgács Imre azt mondta: a kormány egyik legfontosabb feladatának tekinti a közbiztonság fenntartását, ezért a rendőrség március elején elindította a közbiztonsági háló nevű programját, amely már most rendkívül eredményesnek és sikeresnek tekinthető.

A miniszter megemlítette: 2005-ben kezdték új alapokra helyezni a rendőrség gépjárműellátását, a bérelt autók beszerzésével, és a most átadott félezer járőrautó mellett még idén további 360 járművet állítanak szolgálatba. A most átadott járművek elsősorban a fővárosban és Pest megyében állnak szolgálatba.

Forgács Imre azt mondta: látható rendőrségre van szükség, hogy növekedjen az emberek biztonságérzete, és elrettentse a bűnelkövetőket. A gazdasági válság, a költségvetési szigor ellenére is biztosítja a kormány a rendőrség technikai fejlesztését - tette hozzá.

A miniszter közlése szerint további 900 gépkocsi bérleti szerződésének megkötése van folyamatban. A rendőrség a most átadott 100 lóerős, rendőri jelzésekkel felszerelt Ford Focus kombi típusú járőrautókat a havi üzemanyagkerettel együtt darabonként összesen 100 ezer forintjába kerül a rendőrségnek.

A három éves bérleti díj lejárta után az autókat lecserélik, így a mostani átadással a rendőrség leváltja az állományban lévő Skoda Octáviákat.

A rendőrségnek több mint hétezer autója van, átlagos életkoruk 7-8 év, és csak üzemanyagra évi 23 milliárd forintot költenek - mondta az MTI-nek Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a gépjárművek átadást követően.

Az új autók bérleti díja tartalmazza a járművek javítási, szervizelési költségét, a nyári és téli gumik ellátását, valamint a Casco-biztosításukat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!