Hírek

2010.04.09. 14:14

A fürdőszövetség célja, hogy fejlődési pályára álljon az egészségturizmus

A Magyar Fürdőszövetség célja, hogy újra fejlődési pályára álljon az egészségturizmus. Ennek érdekében a szakmai szervezet megfogalmazza javaslatait.

Erős D. Zoltán

A Magyar Fürdőszövetség áttekintette az Országos Egészségturizmus Stratégia megvalósítását, értékelte a hazai fürdők helyzetét, tudtuk meg dr. Németh Istvántól, a szövetség elnökétől, a Büki Gyógyfürdő Zrt. elnök-vezérigazgatójától.

A szakember elmondta, hogy ezeknek kiemelt jelentősége van az egészségmegőrzésben, amelyre hatással van az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által nyújtott támogatás alakulása. Az elemzés eredményei alapján a szövetség szükségesnek tartja az egészségturizmus és a meghatározó szerepet játszó fürdők helyzetének részletes vizsgálatát és javaslatok kidolgozását a jelenleg érzékelhető kedvezőtlen trend megváltoztatása érdekében.

A kilábalás elősegítése érdekében egy ad hoc bizottságot hoztak létre. Ennek tagjai a Magyar Fürdőszövetség elnöke, a zalakarosi, hajdúszoboszlói és sárvári fürdők vezetői, a Danubius Hotels Zrt vezérigazgatója, valamint az Aquaprofit Zrt és az EconoConsult Kft vezető szakértői. A testület elsőként egy részletes feladattervet készít, majd kidolgozza javaslatait annak érdekében, hogy újra fejlődési pályára álljon a terület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!